Η Καμπέρα ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι όλοι όσοι εισέρχονται στην Αυστραλία θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες, ακόμη και μετά την έναρξη των εκστρατειών εμβολιασμού κατά του Covid-19.

Ο διευθυντής Υγείας Πολ Κέλι εξήγησε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία για την ικανότητα των εμβολίων κατά του Covid-19 να περιορίσουν τη μετάδοση του κορωνοϊού ώστε να μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των αυστηρών μέτρων που ισχύουν για την είσοδο στην Αυστραλία. Τα σύνορα της χώρας είναι σχεδόν εντελώς κλειστά εδώ και περίπου έναν χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι μετανάστες δεν επιτρέπεται να εισέρχονται στην Αυστραλία, ενώ περιορισμένος είναι και ο αριθμός των Αυστραλών που μπορούν να επιστρέφουν στη χώρα τους. Όσοι το κάνουν πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες σε ξενοδοχείο, πληρώνοντας οι ίδιοι το κόστος.

Μόνο μερικές χιλιάδες άνθρωποι εισέρχονται πλέον στην Αυστραλία κάθε μήνα, έναντι περισσότερου του ενός εκατομμυρίου πριν την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Κέλι παραδέχθηκε ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο της AstraZeneca μειώνει τη μετάδοση του κορωνοϊού, όμως εκτίμησε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία ώστε οι αρχές να χαλαρώσουν τα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήθηκε αν το μέτρο της καραντίνας θα παραμείνει σε ισχύ, ο Κέλι απάντησε: «Ναι». «Προς το παρόν αυτή η καραντίνα των δύο εβδομάδων σε ξενοδοχείο, η οποία έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική μέχρι στιγμής, θα παραμείνει σε ισχύ παρά τους εμβολιασμούς» πρόσθεσε.

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-19 στην Αυστραλία αναμένεται να ξεκινήσει τον μήνα αυτό.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον επισήμανε ότι η κυβέρνησή του θα αρχίσει να αυξάνει σταδιακά το ποσοστό των ατόμων που θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα.

Η διατήρηση της καραντίνας αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό της Αυστραλίας, ο οποίος πριν την πανδημία είχε έσοδα 50 δισ. δολαρίων ετησίως.

Η Αυστραλία είναι μία από τις χώρες που έχει πετύχει καλύτερη διαχείριση της πανδημίας, με τα εγχώρια κρούσματα κορωνοϊού να είναι σπάνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης