Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας διέκοψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής την εκδίκαση της υπόθεσης της έφεσης που έχει καταθέσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς για τη βίζα του, προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που υπάρχουν πριν εκδώσει, εντός της ημέρας, την ετυμηγορία του.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την προσφυγή του Τζόκοβιτς κατά την απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ο οποίος προ ημερών είχε ακυρώσει τη βίζα του τενίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά και οι τρεις δικαστές αποφάσισαν τη μη παραμονή του τενίστα στη χώρα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να αντιμετωπίζει την άμεση απέλασή του από τη χώρα. Έτσι, ο Σέρβος τενίστας δεν θα λάβει μέρος στο Australian Open που ξεκινά τη Δευτέρα, αλλά θα αντικατασταθεί με κλήρωση από κάποιον αθλητή που έχασε στα προκριματικά του θεσμού.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι πολύ δυσαρεστημένος με την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την προσφυγή μου κατά της απόφασης του υπουργού για ακύρωση της βίζας, που σημαίνει ότι δεν μπορώ πλέον να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open. Σέβομαι τη δικαστική απόφαση και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα. Τώρα θα ξεκουραστώ, θα επανασυγκροτηθώ πριν κάνω οποιαδήποτε άλλη δήλωση πέρα από αυτήν. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους οπαδούς μου και τους συμπατριώτες μου, τους Σέρβους, για τη συνεχή υποστήριξη προς το πρόσωπό μου. Αποτελέσατε μεγάλη πηγή δύναμης για εμένα όλο αυτό το διάστημα».

Προηγουμένως, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ακούστηκαν τα επιχειρήματα από τους νομικούς εκπροσώπους του κορυφαίου τενίστα του κόσμου, αλλά και από την πλευρά του ομοσπονδιακού υπουργού Μετανάστευσης. «Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε στα εμπλεκόμενα μέρη, αργότερα το απόγευμα, ποια είναι η θέση που θα προτείνουμε», είπε νωρίτερα στο δικαστήριο ο επικεφαλής της δικαστής, Τζέιμς Άλσοπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς εξετάζουν όλα τα σενάρια προκειμένου να καταφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχουν πιθανότητες για να αλλάξει η σημερινή δικαστική απόφαση.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης