Οι αρχές στη Βικτώρια, τη δεύτερη πολιτεία σε πληθυσμό στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν τον πιο βαρύ απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα εξαιτίας του COVID-19 και μολύνθηκαν 725 άνθρωποι.

Τα κρούσματα ήταν 439 μία ημέρα νωρίτερα. Τα προηγούμενα θλιβερά ρεκόρ, 723 κρούσματα και 13 θάνατοι σε μία ημέρα, είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η τοπική κυβέρνηση στη Βικτόρια επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα, έκανε αυστηρότερους τους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και έδωσε εντολή να κλείσουν πολλές επιχειρήσεις η λειτουργία των οποίων δεν θεωρείται απόλυτα απαραίτητη, για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Αναπτύχθηκαν εξάλλου στην πολιτεία επιπλέον δυνάμεις του στρατού της Αυστραλίας, ενώ ανακοινώθηκε ότι όποιος παραβιάζει την απομόνωση -ειδικά εάν έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκε από τον κορωνοϊό- θα καλείται να πληρώνει πρόστιμο ύψους ως και 20.000 δολ. Αυστραλίας (περίπου 12.130 ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης