Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ως αυτό το στάδιο, αν και στην πολιτεία που έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 παρέμεινε συγκριτικά σταθερός.

Οι αρχές στη Βικτόρια ανακοίνωσαν ότι 25 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες. Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ, 21 θάνατοι, είχε καταγραφεί την 12η Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές στη νοτιοανατολική αυτή πολιτεία της Αυστραλίας ανακοίνωσαν επίσης ότι διαγνώστηκαν 282 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός οριακά αυξημένος από τα 279 κρούσματα για τα οποία έκαναν λόγο χθες Κυριακή.

Οι αριθμοί αυτοί είναι αισθητά χαμηλότεροι από την κορύφωση των 700 και πλέον κρουσμάτων ανά 24ωρο τους οποίους ανακοίνωναν οι αρχές νωρίτερα αυτό τον μήνα. Αξιωματούχοι δηλώνουν βέβαιοι ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν αρχίζουν να περιορίζουν τον πολλαπλασιασμό του ιού.

Συνολικά, η Αυστραλία έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο 421 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 από το σύνολο των περίπου 23.500 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, απολογισμό λιγότερο βαρύ από εκείνους άλλων οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης