Το ότι τα κινεζικά προϊόντα έχουν πλημμυρίσει τη διεθνή αγορά είναι εδώ και χρόνια γνωστό. Το ίδιο συμβαίνει και στην Αυστραλία, όπου, κατά μέσο όρο, η κάθε οικογένεια ξοδεύει 5.100 δολάρια τον χρόνο για την αγορά διαφόρων προϊόντων που κατασκευάζονται σε εργοστάσια της Κίνας.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας Allan Consulting Group, η Αυστραλία εισάγει από την Κίνα κυρίως βιομηχανικά προϊόντα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 43 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για είδη τηλεπικοινωνιών, ρουχισμού, οικιακές συσκευές και κομπιούτερ. Η ίδια έκθεση δείχνει ότι οι εισαγωγές από την Κίνα το 2011 αυξήθηκαν κατά 16%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο επικεφαλής της εν λόγω συμβουλευτικής εταιρείας, Frank Tudor, δήλωσε ότι, αν θέλει κάποιος να αντιληφθεί τον κατακλυσμό της αγοράς από κινεζικά προϊόντα, δεν έχει παρά να επισκεφθεί ένα από τα καταστήματα Bunnings, που βρίσκεται στην περιοχή του, για να το διαπιστώσει.

Η ποικιλία των προϊόντων στα πιο πάνω καταστήματα που έχουν ειδικευτεί σε υλικά και παντός είδους εργαλεία που χρειάζεται κάποιος να επισκευάσει το σπίτι του δείχνει όχι μόνο την ποιότητα, αλλά και το εύρος της κινεζικής βιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης