Αυστραλία: Πιθανή χαλάρωση μέτρων στα σύνορα υπό προϋποθέσεις

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020, 09:11
Αυστραλία: Πιθανή χαλάρωση μέτρων στα σύνορα υπό προϋποθέσεις

Η Αυστραλία είναι απίθανο να ανοίξει και πάλι τα σύνορά της για τους διεθνείς ταξιδιώτες ως το ερχόμενο έτος, αλλά θα προσπαθήσει να χαλαρώσει τους κανόνες εισόδου για φοιτητές και άλλους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα για να μείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εμπορίου Σάιμον Μπέρμιγχαμ.

Η Αυστραλία έχει σημειώσει σε μεγάλο βαθμό επιτυχία στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, την οποία αποδίδει στους περιορισμούς στις διεθνείς πτήσεις και στα σκληρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έλαβε.

Ο Μπέρμιγχαμ σημείωσε ότι ο κανόνας για καραντίνα που ισχύει για τους πολίτες που επιστρέφουν στη χώρα θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε ξένους φοιτητές και άλλους επισκέπτες που σχεδιάζουν να μείνουν στην Αυστραλία για μεγάλη χρονική περίοδο.

«Μπορούμε απλώς να εφαρμόσουμε τις 14ήμερες περιόδους καραντίνας, που έχουν λειτουργήσει τόσο καλά για τους Αυστραλούς που επιστρέφουν σε αυτή τη χώρα με ασφάλεια» επισήμανε ο Μπέρμιγχαμ σε ομιλία του στην εθνική ένωση δημοσιογράφων National Press Club.

Η επιστροφή διεθνών φοιτητών θα δώσει μια ώθηση στα πανεπιστήμια, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές απώλειες όσο τα σύνορα παραμένουν κλειστά, καθώς η φοίτηση ξένων στη χώρα αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πηγή προέλευσης συναλλάγματος για τη χώρα, ύψους 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 23,15 δισ. ευρώ) ετησίως.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει περισσότερα από 7.300 κρούσματα νέου κορωνοϊού και 102 θανάτους από Covid-19, τη νόσο που προκαλεί.

Σήμερα κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση νέων κρουσμάτων σε περισσότερο από έναν μήνα, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στη Βικτόρια, τη δεύτερη σε αριθμό κατοίκων πολιτεία της χώρας.

Η Βικτόρια ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τα οποία 15 αφορούν ταξιδιώτες που επέστρεψαν στην Αυστραλία και βρίσκονται σε καραντίνα. Ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων που διαγνώστηκαν τη χθεσινή ημέρα στην Αυστραλία ανήλθε μαζί με αυτά της Βικτόριας σε 22, ενώ κάποιες πολιτείες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα στοιχεία τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020, 09:32