Οι πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας, οι οποίες είναι οι δύο πολυπληθέστερες πολιτείες στην Αυστραλία, άνοιξαν σήμερα τα σύνορά τους, έπειτα από χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, καθώς η Βικτόρια εξάλειψε ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού ενισχύοντας τις προσδοκίες για ταχύτερη επιστροφή στην ομαλή και ταχεία οικονομική ανάπτυξη.

Οι δύο πολιτείες έκλεισαν τα σύνορά τους στις αρχές Ιουλίου, για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός αιώνα, κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 στη Μελβούρνη, την πρωτεύουσα της πολιτείας Βικτόρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σύνορα είχαν κλείσει το 1919, στη διάρκεια εξάπλωσης της πανδημίας της ισπανικής γρίπης.

Η άρση της απαγόρευσης εισόδου-εξόδου στα σύνορα των δύο πολιτειών τα μεσάνυχτα προκάλεσε ένα ξέσπασμα χαράς και σκηνές εορτασμών στις συνοριακές πόλεις. Οδηγοί κόρναραν με τα αυτοκίνητά τους καθώς διέσχιζαν τα σύνορα, με τους κατοίκους των συνοριακών περιοχών να τους επευφημούν, όπως δείχνουν οι τηλεοπτικές εικόνες που μεταδόθηκαν.

Το άνοιγμα των συνόρων θα σηματοδοτήσει αύξηση της αεροπορικής διακίνησης επιβατών μεταξύ της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ, με το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ να αναμένει σήμερα περίπου 4.000 επιβάτες μέσω 26 πτήσεων από τη Βικτόρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης