Η Αυστραλία κατέγραψε σήμερα λιγότερα από 100 νέα κρούσματα του κορωνοϊού για πρώτη φορά σε δύο μήνες, κάτι που δίνει ελπίδες ότι υποχωρεί το δεύτερο κύμα της επιδημίας, το οποίο επικεντρώθηκε στην περιφέρεια της Μελβούρνης.

Η Πολιτεία της Βικτόριας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μελβούρνη, δεν παρουσίασε σήμερα παρά μόνο 73 κρούσματα, ενώ κατά την κορύφωση της επιδημίας στα τέλη Ιουλίου εμφανίζονταν καθημερινά περισσότερα από 700 νέα κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιορισμοί έχουν επιβληθεί εδώ και εβδομάδες στους κατοίκους της πόλης, περιλαμβανομένων της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας και του κλεισίματος όλων των μη απαραίτητων καταστημάτων μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη στιγμή η γειτονική Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο μετά τη Βικτόρια. Δέκα νέα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα στην Πολιτεία αυτή, της οποίας πρωτεύουσα είναι το Σίδνεϊ.

Η εμφάνιση εστίας κρουσμάτων σε ένα κέντρο κράτησης ανηλίκων του Μπρισμπέιν ώθησε την κυβέρνηση της Πολιτείας Κουίνσλαντ να λάβει ιδιαίτερα μέτρα για να απομονώσει τις φυλακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν 26.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί συνολικά στην Αυστραλία, μία χώρα όπου 652 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης