Η αυστραλιανή Πολιτεία Βικτόρια, το επίκεντρο του τελευταίου ξεσπάσματος της επιδημίας της κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα μηδενικό αριθμό θανάτων από τον COVID-19 έπειτα από πάνω από δύο μήνες, τροφοδοτώντας αισιοδοξία για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών.

Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη Πολιτεία της Αυστραλίας κατέγραψε 42 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, σε σύγκριση με τα 35 την προηγούμενη ημέρα. Ωστόσο οι αριθμοί αυτοί είναι κατά πολύ χαμηλότεροι από τα υψηλά στις αρχές Αυγούστου, όταν καταγράφονταν πάνω από 700 ημερήσια κρούσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μελβούρνη, η πρωτεύουσα της νοτιοανατολικής Πολιτείας, βρίσκεται σε αυστηρή καραντίνα έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Αλλά με τη σταθερή μείωση των κρουσμάτων, μερικοί περιορισμοί χαλάρωσαν από χθες.

Στη Βικτόρια καταγράφεται περίπου το 75% των τουλάχιστον 26.700 συνολικών κρουσμάτων της Αυστραλίας και το 90% των 816 θανάτων.

Η Πολιτεία Κουίνσλαντ ανακοίνωσε ένα νέο κρούσμα σήμερα, έναν ταξιδιώτη που επέστρεψε από το εξωτερικό και τέθηκε σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, η πιο πυκνοκατοικημένη της χώρας, θα ανακοίνωσε τους ημερήσιους αριθμούς κρουσμάτων της αργότερα σήμερα. Ο ιός έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί σε όλες τις άλλες Πολιτείες και περιοχές τη χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης