Οι πυροσβέστες στην Αυστραλία έχουν τεθεί και πάλι σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που επέστρεψαν στη χώρα και οι ενισχυμένοι άνεμοι κινδυνεύουν να αναζωπυρώσουν τις πυρκαγιές που μαίνονται από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών διευκόλυναν το έργο της πυροσβεστικής, ωστόσο η θερμοκρασία σήμερα έφτασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές της Αυστραλίας, περιλαμβανομένου και του Σίδνεϊ, με ανέμους να πνέουν με ταχύτητα έως και 90 χιλιόμετρα την ώρα, κατά τόπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Νέας Νότιας Ουαλίας Σέιν Φιτζσίμοντς επεσήμανε ότι η υπηρεσία αναθεώρησε προς τα πάνω το επίπεδο συναγερμού, καλώντας τους πολίτες να μην ανάβουν φωτιές σε όλη την πολιτεία εξαιτίας του «σοβαρού» κινδύνου για πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση από την Παρασκευή, μειώνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιών. Ωστόσο, οι Αρχές προειδοποιούν ότι η εποχή των πυρκαγιών δεν έχει τελειώσει.

Από τον Σεπτέμβριο οι άνευ προηγουμένου πυρκαγιές έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε τουλάχιστον 32 ανθρώπους και έχουν καταστρέψει περισσότερα από 2.000 σπίτια. Σήμερα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη καθώς συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ορεινή περιοχή της νοτιοανατολικής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά από την πύρινη λαίλαπα έχει καταστραφεί μια περιοχή μεγαλύτερη από την Πορτογαλία.

Επίσης, οι πυρκαγιές που μαίνονται στην περιοχή της Καμπέρα ώθησαν τις Αρχές να ζητήσουν σήμερα το κλείσιμο του αεροδρομίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί μόνο από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό για πόσο διάστημα θα διαρκέσει η απαγόρευση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης