Αυστραλία: Ελικόπτερα πετούν τροφή σε καγκουρό που λιμοκτονούν

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020, 20:48
Αυστραλία: Ελικόπτερα πετούν τροφή σε καγκουρό που λιμοκτονούν

Μεγάλη επιχείρηση από αεροπλάνα έχει ξεκινήσει προκειμένου να δοθεί τροφή σε ζώα που σώθηκαν από τις φωτιές στην Αυστραλία. 

Ειδικότερα, οι Αρχές της νότιας Νέας Ουαλίας έχει επιστρατεύσει αεροπλάνα, τα οποία πετούν καρότα και γλυκοπατάτες σε περιοχές με πληθυσμούς καγκουρό γουάλαμπι, καθώς η φωτιά έχει αφανίσει τη βλάστηση γύρω από τον βραχώδη βιότοπό τους.

Η «Επιχείρηση Rock Wallaby» έχει στόχο να αντιμετωπίσει το τεράστιο ζήτημα της επιβίωσης των ζώων που γλύτωσαν από τις φωτιές στην Αυστραλία, προμηθεύοντας τα από ψηλά με φαγητό.

Υπολογίζεται ότι οι Αρχές μέχρι στιγμής έχουν ρίξει πάνω από δύο τόνους λαχανικών στα πεινασμένα ζώα.

 

Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Από την πλευρά του ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ABC, ότι είναι «απαραίτητο» να συσταθεί μια επιτροπή έρευνας για τις πυρκαγιές, η διαχείριση των οποίων από την κυβέρνησή του έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

«Τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την πολιτική μας σε αυτό τον τομέα για να μειώσουμε ακόμη περισσότερο τις εκπομπές (αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου) και θα το κάνουμε χωρίς να επιβάλουμε φόρο στον άνθρακα, χωρίς να αυξήσουμε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και χωρίς να κλείσουμε τις παραδοσιακές μας βιομηχανίες» που λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα, τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει φέτος στην Αυστραλία, οι οποίες συνδέονται με την ξηρασία που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, επιδεινώθηκαν από την κλιματική αλλαγή. Το 2019 ήταν η πιο ζεστή και η πιο ξηρή χρονιά για την Αυστραλία από τότε που υπάρχουν αρχεία. Η 18η Δεκεμβρίου ήταν η πιο ζεστή ημέρα που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, με μέση εθνική θερμοκρασία τους 41,9 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020, 20:48