Η πολιτεία Βικτόρια στην Αυστραλία ανέφερε σήμερα δύο νέα περιστατικά μόλυνσης τοπικής μετάδοσης από τον COVID-19 στην πολιτειακή πρωτεύουσα Μελβούρνη. Τα δύο περιστατικά συνδέονται με τη συρροή κρουσμάτων που έχει εντοπιστεί επιβάλλοντας την εφαρμογή νέων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στην πόλη.

Η ίδια πολιτεία νωρίτερα σήμερα, χρησιμοποιώντας δεδομένα του 24ωρου μέχρι τα μεσάνυχτα, δεν είχε αναφέρει κανένα νέο κρούσμα μόλυνσης τοπικής μετάδοσης από τον COVID-19, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις για τη Μελβούρνη θα χαλαρώσουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δύο νέα περιστατικά μόλυνσης καταγράφονται ως αρχικές επαφές σε προηγούμενα περιστατικά μόλυνσης, αναφέρθηκαν μετά τα μεσάνυχτα και θα προστεθούν στα στοιχεία της Τετάρτης.

Ο υπουργός Υγείας στη Βικτόρια Μάρτιν Φόλεϊ δήλωσε ότι τα δύο περιστατικά ιχνηλατήθηκαν με κρούσματα που είχαν αναφερθεί σε ένα οικοδομικό τετράγωνο στη Μελβούρνη, αυξάνοντας την υπάρχουσα συρροή σε έξι κρούσματα.

Παροτρύνσεις έγιναν σε εκατοντάδες κατοίκους για να κάνουν διαγνωστικά τεστ και να αυτοαπομονωθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφαρμογή ενός σκληρού lockdown στη Μελβούρνη έληξε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά μερικοί περιορισμοί στα ταξίδια και στις συγκεντρώσεις ανθρώπων παραμένουν, συμπεριλαμβανομένων και των κανόνων που απαιτούν από τα πέντε εκατομμύρια των κατοίκων της να παραμείνουν εντός απόστασης 25 χιλιομέτρων από τα σπίτια τους.

Η Βικτόρια είναι η δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ενώ έχει αναφέρει χαμηλά μονοψήφια περιστατικά μόλυνσης για περισσότερο από μία εβδομάδα κατευνάζοντας τους φόβους για ένα μεγαλύτερο ξέσπασμα των μολύνσεων, μετά τον εντοπισμό του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, που έχει υψηλή μεταδοτικότητα.

Περίπου 100 νέα περιστατικά μόλυνσης έχουν καταγραφεί στην αναφερόμενη πολιτεία από την 24η Μαΐου.

Οι περιορισμοί που εφαρμόζονται ισχύουν μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Η ταχεία ιχνηλάτηση κρουσμάτων, η εφαρμογή lockdown, αλλά και το κλείσιμο των εσωτερικών συνόρων βοήθησαν την Αυστραλία να ελέγξει όλα τα προηγούμενα ξεσπάσματα των κρουσμάτων και να κρατήσει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα τους αριθμούς των περιστατικών μόλυνσης, με λίγα περισσότερα από 30.250 κρούσματα και 910 θανάτους.

Το τελευταίο ξέσπασμα προκάλεσε αύξηση των ανθρώπων που εμβολιάζονται κατά του COVID-19.

Περίπου το 25% του πληθυσμού των 20 εκατομμυρίων ενηλίκων στην Αυστραλία έχει λάβει τουλάχιστον μία πρώτη δόση εμβολίου, ενώ περίπου 4% έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περισσότερες από 5,86 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης