Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται στην Αυστραλία η μεγάλη ιπποδρομιακή κούρσα «Melburn Cup», η οποία θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη, σημειώνοντας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών, ρεκόρ θεατών, τηλεθέασης και στοιχημάτων.

Κάθε πρώτη Τρίτη του Νοέμβρη είναι δημόσια αργία στη Βικτόρια ώστε να παρακολουθήσει το κοινό σε όλη τη χώρα τη μεγάλη κούρσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, τις μέρες αυτές τον ιππόδρομο δεν επισκέπτονται μόνο οι «φίλιπποι», αλλά και δεκάδες χιλιάδες γυναίκες ντυμένες με την τελευταία λέξη της μόδας, μιας και το «Φεστιβάλ Ιπποδρομιών» είναι συγχρόνως και «επίδειξη μόδας».

Οι ιπποδρομίες είναι το πλέον πολυέξοδο «χόμπι», για τους Αυστραλούς. Παρά την εντυπωσιακή αύξηση του κόστους ζωής και την οικονομική κρίση αναμένεται να παιχτούν στον ιππόδρομο εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Εκτιμάται ότι και φέτος πάνω από 100.000 άτομα θα πάνε στον ιππόδρομο του Φλέμινγκτον για να δουν την κούρσα από κοντά, ενώ εκατομμύρια σε όλη την Αυστραλία θα «καρφωθούν» μπροστά στην τηλεόραση στις 15:00 το μεσημέρι, για να δουν τα 24 άλογα στην επική κούρσα που θα διαρκέσει περίπου τρία λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία χρόνια πάντως ολοένα και περισσότερα άλογα ξένης ιδιοκτησίας λαμβάνουν μέρος στην κούρσα του «Melburn Cup».

Μέχρι στιγμής φαβορί για τη νίκη είναι το ιαπωνικό Admire Rakti.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης