Η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην περιοχή της Μελβούρνης και ευρύτερα της Βικτώριας κατέστησε αναγκαία τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ανακοινώνει τη διακοπή της δημόσιας λατρείας στις Ορθόδοξες Εκκλησίες της στη συγκεκριμένη πολιτεία, από σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος απέστειλε σχετική Εγκύκλιο στον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Μελβούρνης, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, και στον Αρχιεπισκοπικό Επίτροπο Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ευμένιο, στην οποία αναφέρει:           

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με πολλή λύπη και ποιμαντική αγωνία παρακολουθώ τις δυσάρεστες εξελίξεις στη Μελβούρνη, στο Νορθ-Κόουτ και στην ευρύτερη περιοχή της Βικτώριας σχετικώς με την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Συμπορευόμενοι και εμείς με τις αποφάσεις της Πολιτείας, υποχρεούμεθα από σήμερα να διακόψουμε, και πάλι, τη δημόσια λατρεία στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας.

»Διευκρινίζεται ότι διακοπή της δημόσιας λατρείας σημαίνει ότι οι Εκκλησίες μας θα είναι κλειστές για τους πιστούς. Ωστόσο, όλες οι Ακολουθίες, οι μνήμες των Αγίων και οι Θείες Λειτουργίες θα τελούνται κανονικά μόνο από τον ιερέα και τον ψάλτη, ενώ τα μυστήρια και οι κηδείες θα τελούνται σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας.

»Σας προτρέπω να εναρμονιστείτε με τις συγκεκριμένες οδηγίες καθοδηγώντας καταλλήλως τους ιερείς μας και τα Διοικητικά Συμβούλια των Αρχιεπισκοπικών σας Περιφερειών και παράλληλα σας παρακαλώ θερμώς να εντείνετε τις προσευχές σας προς τον δωρεοδότη Θεό, του Οποίου την παρέμβαση αναμένει όλη η ανθρωπότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης