Δέκα άνθρωποι συνελήφθησαν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σήμερα στη διάρκεια διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Μελβούρνη κατά των περιορισμών που έχουν υιοθετηθεί με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας covid-19, με κάποιους διαδηλωτές να καταγγέλλουν τη συνωμοσία της κυβέρνησης για να ελέγξει τους πολίτες.

Περίπου 150 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο κοινοβούλιο της Βικτόρια, μια πολιτεία της Αυστραλίας που καθυστέρησε να άρει τους περιορισμούς εξαιτίας της εμφάνισης νέας εστίας του covid-19 σε ένα σφαγείο της Μελβούρνης. «Πολεμήστε για τα δικαιώματά σας και τις ελευθερίες σας», έγραφε ένα πανό, ενώ κάποιοι διαδηλωτές φώναζαν οργισμένα συνθήματα κατά του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς: «Συλλάβετε τον Μπιλ Γκέιτς!». Ο Φάνος Παναγίδης, 37 ετών, δήλωσε ότι είναι αγανακτισμένος που η κυβέρνηση της Αυστραλίας παρουσιάζει τον covid-19 ως πανδημία, καταγγέλλοντας ότι με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να ελέγξει τους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αυστραλία έχει καταγράψει περίπου 7.000 κρούσματα του κορωνοϊού και λιγότερους από 100 θανάτους. Η χώρα δέχεται επαίνους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που υιοθέτησε με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βικτόρια δήλωσε ότι έγιναν 10 συλλήψεις στη διάρκεια της σημερινής διαδήλωσης, κυρίως για παραβίαση των κανόνων κοινωνικής απόστασης και σε κάποιες περιπτώσεις για παραβίαση της καραντίνας. «Τρεις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται επίσης για επίθεση εναντίον ενός αστυνομικού», πρόσθεσε η ίδια.

Ο αρμόδιος δημόσιας υγείας της Αυστραλίας Μπράντον Μέρφι επέκρινε «το εύρος της ανόητης παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί» και κυρίως τα σχόλια που συνδέουν τον κορωνοϊό με την τεχνολογία 5G.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης