Οι Αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα ότι άλλοι οκτώ άνθρωποι υπέκυψαν στον COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, μία ημέρα αφότου κατέγραψαν τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό της πανδημίας, που ήταν 15 θάνατοι.

Το ίδιο διάστημα, εντοπίστηκαν άλλα 471 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι 725 την προηγουμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα από τη Βικτόρια, όπου εφαρμόζονται ολοένα πιο αυστηροί περιορισμοί, κάποια κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης τα τελευταία 24ωρα στη Νέα Νότια Ουαλία και στην Κουίνσλαντ, όπου οι Αρχές ανακοίνωσαν επίσης πως παίρνουν μέτρα για να αποτρέψουν την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει έως τώρα τη ζωή σε 255 ανθρώπους στην Αυστραλία των 25 εκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον προέβλεψε εξάλλου σήμερα ότι η ανεργία φέτος ενδέχεται να αυξηθεί γύρω στο 10%, εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας και των μέτρων αποτροπής.

Ως εδώ, η κεντρική τράπεζα της χώρας προέβλεπε πως η ανεργία θα έφθανε το 9,25% εντός του έτους, όμως μετά το lockdown στη Βικτόρια για έξι εβδομάδες, προβλέπεται πως το ποσοστό των ανθρώπων χωρίς απασχόληση θα κορυφωθεί περί το 10%, εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πραγματικό ποσοστό ανεργίας αναμένεται να ξεπεράσει το 13%, ενώ ως εδώ δεν αναμενόταν να υπερβεί το 11%.

Ο Σκοτ Μόρισον αναγνώρισε πως τα μέτρα αποτροπής στη Βικτόρια «θα έχουν πολύ μεγάλο κόστος» και «αντίκτυπο στην πορεία προς την ανάκαμψη» της οικονομίας της Αυστραλίας, πράγμα που σημείωσε πως είναι «ανησυχητικό», μολονότι δεν ήταν «απροσδόκητο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης