Με σκληρή γλώσσα προειδοποιεί την Άγκυρα η ηγεσία της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), για την κατάσταση της υγείας και την ασφάλεια του Αμπντουλάχ Οτσαλάν , μετά από σειρά σχετικών αλλά αντιφατικών δημοσιευμάτων σε τουρκικές εφημερίδες για τον φυλακισμένο ηγέτη.

Σε ανακοίνωσή της η KCK, η οποία εκπροσωπεί πολιτικώς σχεδόν το σύνολο των κουρδικών κομμάτων και οργανώσεων και εδρεύει στις Βρυξέλλες, αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας και τον πρόεδρό της Ταγίπ Ερντογάν, ότι θα τους θεωρήσουμε υπεύθυνους για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην υγεία ή στην ασφάλεια του ηγέτη μας Άπο.

Μετά από αντιφατικές πληροφορίες και δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) κάνει έκκληση στον κουρδικό λαό και στους δημοκρατικούς πολίτες να αναλάβουν δράση. Η ευαισθησία του Λαού μας σε ότι αφορά την υγεία και την ζωή του ηγέτη μας είναι σε όλους γνωστή.

Περιμένουμε λοιπόν να διευκρινιστούν οι όποιες αντιφατικές δηλώσεις και δημοσιεύματα. Το γεγονός ότι ο Γενικός Εισαγγελέας του Ίμραλι προσπαθεί να αποφύγει εξηγήσεις και να διαψεύσει τυχόν ψευδείς πληροφορίες είναι απαράδεκτο, όπως και το ότι τα τελευταία χρόνια έχει απαγορεύσει κάθε επίσκεψη στο Ίμραλι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα της οικογένειας, των δικηγόρων και του κοινού να πληροφορηθούν την κατάσταση της υγείας του Apo. Γι αυτό πρέπει επειγόντως να ενημερώσουν τους δικηγόρους και τους συγγενείς του ηγέτη του Κουρδικού Λαού.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ

Τα όργανα που είναι υπεύθυνα για την υγεία και την ασφάλεια του Α. Οτσαλάν πρέπει να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ. Ο ηγέτης του, η ιεραρχία του και η όλη η κυβέρνηση είναι υπεύθυνοι για οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην υγεία και στην ασφάλεια του Α. Οτσαλάν.
Καλούμε τον λαό μας και την δημοκρατική κοινή γνώμη να μην υιοθετήσουν καμία εξήγηση της κυβέρνησης, αλλά να αναλάβουν δράση έως ότου γίνουν διαπραγματεύσεις και να μπορέσουμε να έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες για την υγεία και την ασφάλεια της Ηγεσίας μας».

Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) – Ευρώπης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης