Εικόνες από την πόλη του Αφρίν μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, μετά την κατάληψή του από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, Σύρους αντάρτες, το πρωί της Κυριακής.

Οι φωτογραφίες δείχνουν το σκηνικό των λεηλασιών και του πλιάτσικου στο οποίο επιδίδονται οι μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε μαγαζιά και σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πόλη Αφρίν ήταν ο βασικός στόχος της επιχείρησης που εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου η Τουρκία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Κυριακή ότι: «Το κέντρο της πόλης Αφρίν βρίσκεται εντελώς υπό τον έλεγχο των Σύρων ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα και ήδη έχουν υψωθεί τουρκικές σημαίες στην πόλη αυτή στη βορειοδυτική Συρία, η οποία αποτελούσε προπύργιο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG)».

«Μονάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, οι οποίες υποστηρίζονται από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έθεσαν εντελώς υπό τον έλεγχό τους το κέντρο της πόλης Αφρίν την Κυριακή το πρωί στις 08:30 (περίπου 07:30 ώρα Ελλάδος)», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Μοχάμαντ αλ Χαμαντίν διευκρίνισε ότι οι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τμήματα της πόλης και ότι δεν συνάντησαν αντίσταση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης