Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα πως διαγνώστηκαν 349 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 31.353.

Το ίδιο διάστημα, ακόμη ένας ασθενής υπέκυψε εξαιτίας του COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα της ανατολικής Ασίας να φθάνει τους 510 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ο δείκτης θνητότητας διαμορφώθηκε στο 1,63%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων ξεπέρασε εκ νέου το όριο των 300, ενώ είχε μειωθεί στα 271 την προηγουμένη. Έχει υπερβεί τα 300 τις τέσσερις από τις τελευταίες πέντε ημέρες. Παραμένει τριψήφιος επί 17 συναπτές ημέρες.

Οι Αρχές αποδίδουν την έξαρση σε μικρές εστίες στη Σεούλ (132 μολύνσεις χθες), στην επαρχία Κιόνγκι, η οποία την περιβάλλει (69 κρούσματα), και στον εντοπισμό ανθρώπων που έχουν προσβληθεί μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν από το εξωτερικό (39).

Η κυβέρνηση επέβαλε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αυστηρότερα μέτρα ως προς τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση, καθώς φοβάται πως είναι πλέον αντιμέτωπη με αυτό που αποκαλεί το «τρίτο κύμα» της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης