Η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων εκτινάχθηκε πάνω από το 7% για πρώτη φορά εφέτος, μετά την παραίτηση δύο υπουργών της κυβέρνησης της Πορτογαλίας εν μέσω αυξανόμενης κόπωσης από τη λιτότητα, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι εξελίξεις στη χώρα παρέσυραν σε άνοδο και τις αποδόσεις των ισπανικών και ιταλικών ομολόγων για δεύτερη ημέρα, καθώς ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι προσπαθεί να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Πάουλο Πόρτας, ο οποίος ηγείται του μικρού κόμματος CDS του κυβερνητικού συνασπισμού, παραιτήθηκε χθες διαμαρτυρόμενος για την ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική.

Είχε προηγηθεί αυτήν την εβδομάδα η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της χώρας Βίτορ Γκασπάρ, ο οποίος δήλωσε ότι η αξιοπιστία του επλήγη από την αποτυχία επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων που είχαν συμφωνηθεί με την Ε.Ε..

Η απόδοση των 10ετών πορτογαλικών τίτλων αυξήθηκε κατά 42 μονάδες βάσης (0,42 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,14% σήμερα το πρωί, ενώ των αντίστοιχων ισπανικών τίτλων κατέγραψε αύξηση κατά 12 μονάδες βάσης στο 4,74%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης