Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού - Επιβεβαιώθηκε το 13ο κρούσμα στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 07:19
Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού -  Επιβεβαιώθηκε το 13ο κρούσμα στις ΗΠΑ

Ένα βρέφος ηλικίας μόλις τριών μηνών, είναι το επιβεβαιθωμένο θύμα του κορωνοϊού στο Βιετνάμ, σύμφωνα με τις αρχές, με το σύνολο των ασθενών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 15.

Το μωρό πιστεύεται ότι μολύνθηκε από τη γιαγιά του, η οποία επαληθεύτηκε ότι είναι φορέας του 2019-nCoV την 9η Φεβρουαρίου, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το 33 επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού, τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Νότιας Κορέας τον εντοπισμό του 28ου κρούσματος, μιας 30χρονης κατοίκου Κίνας, ενώ οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εντόπισαν τέσσερα πρόσωπα, ενοίκους πολυώροφου κτιρίου 35 διαμερισμάτων που εκκενώθηκε εσπευσμένα, με συμπτώματα του ιού. Οι ένοικοι των 23 από τα 35 νοικοκυριά εστάλησαν σε κέντρα καραντίνας.

Τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν εξάλλου τον εντοπισμό νέου κρούσματος στην Καλιφόρνια, του 13ου στη χώρα, ενός προσώπου σε καραντίνα σε στρατιωτική βάση μετά τον επαναπατρισμό του από την Ουχάν.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 07:19