Τουλάχιστον 289 άνθρωποι σκοτώθηκαν σ’ ένα από τα χειρότερα εργατικά δυστυχήματα στην ιστορία του Πακιστάν, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η φωτιά, που ξέσπασε την Τρίτη στις εγκαταστάσεις κλωστοϋφαντουργίας στο Καράτσι, βύθισε στο πένθος την τοπική κοινωνία, με τα σωστικά συνεργεία να συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό νεκρών ή τραυματιών. Στο σημείο επιχείρησαν πάνω από 70 πυροσβέστες με 40 οχήματα, δίνοντας πολύωρη μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν και άκουσαν τρομοκρατημένους ανθρώπους να καλούν σε βοήθεια και να έχουν παγιδευτεί μέσα σ’ ένα κτήριο, όπου τα περισσότερα παράθυρα ήταν σφραγισμένα ενώ δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγες ώρες αφότου εργοστάσιο κατασκευής υποδημάτων τυλίχτηκε στις φλόγες στην πόλη Λαχόρη, προκαλώντας τον θάνατο 25 ανθρώπων.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι θα πραγματοποιηθούν έρευνες για τα ακριβή αίτια των δύο τραγικών περιστατικών, υπογραμμίζοντας ότι οι εστίες είναι πιθανό να ξεκίνησαν από ελαττωματικές γεννήτριες. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Η βιομηχανία θεωρείται εξαιρετικά σημαντική για την «εύθραυστη» οικονομία του Πακιστάν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας το 7,4% του ΑΕΠ για το 2011 προήλθε από τον δευτερογενή τομέα παραγωγής, με το 38% του συνολικού εργατικού δυναμικού να απασχολείται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, η ελλειπής τήρηση των μέτρων Ασφαλείας οδηγεί πολύ συχνά στην εμφάνιση εργατικών δυστυχημάτων, σε μια χώρα όπου το κέρδος έρχεται πρώτο σε σχέση με την ανθρώπινη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Πακιστάν: Στους 240 οι νεκροί από μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012, 06:30

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης