Εκρήξεις που σημειώθηκαν μέσα σε τζαμί στο ανατολικό Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 62 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί σε αυτόν τον χώρο λατρείας.

Ο Αταουλάχ Χογιάνι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ, δήλωσε ότι σημειώθηκαν πολλαπλές εκρήξεις από εκρηκτικά που ήταν τοποθετημένα μέσα στο τζαμί το οποίο βρίσκεται στον τομέα Τζαουντάρα της περιοχής Χάσκα Μένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σοχράμπ Καντέρι, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Νανγκαρχάρ, είπε ότι πιθανόν ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί και ότι οι τραυματίες ξεπερνούν τους εκατό.

Ένας πρεσβύτερος φυλής στη Νανγκαρχάρ είπε ότι το τζαμί κατάρρευσε ολοσχερώς. «Ήταν μια δραματική σκηνή αυτή που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια μου», είπε προσθέτοντας ότι είδε 32 πτώματα και πλήθος τραυματιών τους οποίους απομάκρυναν από το σημείο της έκρηξης.

Ο Τεζάμπ Χαν, μέλος της τοπικής αστυνομίας, που ήταν εν ώρα υπηρεσίας στην περιοχή είπε: «Άκουγα τον μουλά που έκανε το κήρυγμα και ξαφνικά η φωνή του σίγησε μόλις έγινε η έκρηξη. Όταν έφθασα στο σημείο, ο κόσμος προσπαθούσε να μεταφέρει πτώματα και τραυματίες παγιδευμένους κάτω από την οροφή που είχε καταρρεύσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.

Έκθεση του ΟΗΕ για τα θύματα μεταξύ των αμάχων κάνει λόγο για 4.313 νεκρούς και τραυματίες τον τρίτο τρίμηνο του έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης