Σε 39 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, σχεδόν ο διπλάσιος από τον προηγούμενο απολογισμό των 20, από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι Ταλιμπάν σε νοσοκομείο στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας Ζάμπουλ.

Σε 140 ανήλθε επίσης ο αριθμός των τραυματιών από την επίθεση αυτή που έγινε την Πέμπτη στην πόλη Κάλατ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ζάμπουλ, δήλωσε ο Γκιουλ Ισλάμ Σιάαλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μόνο δύο απ’ αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ οι υπόλοιποι είναι άμαχοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες, παιδιά, ασθενείς και επισκέπτες», σημείωσε.

«Το νοσοκομείο καταστράφηκε ολοσχερώς», υπογράμμισε επίσης.

Την Πέμπτη ο κυβερνήτης της επαρχίας Ζάμπουλ, ο Ραχματουλάχ Γιάρμαλ, είχε δηλώσει ότι καμικάζι που οδηγούσε ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στοχοθέτησε το κτήριο των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών (NDS) και ότι το περιφερειακό νοσοκομείο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο καταστράφηκε από την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος των Ταλιμπάν είχε δηλώσει ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση αυτή αυτοκτονίας εναντίον των NDS και ότι το κτήριο των υπηρεσιών ασφαλείας καταστράφηκε ολοσχερώς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης