Οκτώ άμαχοι — ανάμεσά τους παιδιά — σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν όταν όλμος έπεσε σε δρόμο στην πόλη Γκάζνι, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας του Αφγανιστάν (νοτιοανατολικά), δήλωσαν αξιωματούχοι χθες Κυριακή.

Ο Ουαχιντουλά Τζουμαζάντα, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, δήλωσε ότι ο όλμος ήταν ένας από τους τρεις που ερρίφθησαν από Ταλιμπάν εναντίον της πόλης χθες. Άλλος τοπικός αξιωματούχος, ο Νασίρ Άχμαντ Φακίρι, έδωσε την ίδια εκδοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ταλιμπάν δεν έχουν αντιδράσει μέχρι στιγμής.

Η επίθεση στην Γκάζνι σημειώθηκε την επομένη της έκρηξης βόμβας στην Καμπούλ η οποία στοίχισε τη ζωή σε τρεις υπαλλήλους της κεντρικής τράπεζας της χώρας, συμπεριλαμβανομένου γνωστού πρώην τηλεοπτικού παρουσιαστή.

Η αποστολή αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (UNAMA) κατέγραψε 2.115 θανάτους και 3.822 τραυματισμούς αμάχων στη χώρα από την 1η Ιανουαρίου ως την 30ή Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποστολή του ΟΗΕ χαρακτήρισε «σοκαριστικούς» τους αριθμούς αυτούς, παρότι σηματοδοτούν μείωση των απωλειών μεταξύ των αμάχων κατά 30% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης