Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση της άγριας δολοφονίας των Ταλιμπάν, με θύμα μια νεαρή αθλήτρια του βόλεϊ, η οποία επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τη φρίκη που ζουν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν.

Η Μαχτζαμπίν Χακίμι, ανερχόμενο αστέρι της ομάδας Καμπούλ, αποκεφαλίστηκε από τους τζιχαντιστές στις αρχές Οκτώβρη στο Αφγανιστάν. Οι δήμιοί της έπειτα ανάρτησαν φωτογραφίες του κεφαλιού της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη δεύτερη βολεϊμπολίστρια που δολοφονείται από το καθεστώς, με τις συμπαίκτριές της να έχουν κάψει τα αθλητικά ρούχα τους και να κρύβονται, για να μην έχουν την ίδια κατάληξη.

Η άγρια δολοφονία της έγινε γνωστή όταν σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύτηκε φωτογραφία της κοπέλας με κομμένο το κεφάλι.

Η προπονήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ Γυναικών, σε συνέντευξή της στην «Persian Independent» με το ψευδώνυμο Σουράγια Αφζάλι, ανέφερε: «Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μία από τις αθλήτριές μου. Όλες οι αθλήτριες ζουν μέσα στον φόβο. Από την Εθνική μόνο δύο κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Η Εθνική ιδρύθηκε το 1978 και αποτελούσε έναν φάρο ελπίδας για τα νέα κορίτσια. Σήμερα όλες είναι τρομοκρατημένες», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ως γνωστόν οι Ταλιμπάν απαγορεύουν στις γυναίκες να παίρνουν μέρος σε αθλήματα.

Σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SBS, αξιωματούχος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι «ο αθλητισμός δεν θεωρείται κατάλληλος ούτε αναγκαίος για τις γυναίκες».

Όπως διευκρίνισε ο αξιωματούχος, η απαγόρευση ισχύει και για την εθνική ομάδα κρίκετ Γυναικών του Αφγανιστάν, διότι μπορεί ξαφνικά να αποκαλυφθεί κάποιο μέρος του σώματός τους.

«Δεν νομίζω ότι θα επιτραπεί στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ, διότι δεν είναι απαραίτητο οι γυναίκες να παίζουν κρίκετ», δήλωσε.

«Στο κρίκετ μπορεί να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση όπου το πρόσωπο και το σώμα τους δεν θα είναι καλυμμένα. Το Ισλάμ δεν το επιτρέπει αυτό στις γυναίκες», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγους μήνες είχε πυροβοληθεί η βολεϊμπολίστρα Ζάχρα Γκαγιάζι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης