Ένας αμερικανός στρατιωτικός σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν σε μάχες την ημέρα της Πρωτοχρονιάς στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε την Τρίτη η αποστολή του NATO στην ασιατική χώρα.
Όπως ανακοίνωσε η συμμαχία, οι εχθροπραξίες εκτυλίχθηκαν στην επαρχία Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν, που αποτελεί οχυρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Οι «δύο στρατιωτικοί που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται σε κοντινό ιατρικό κέντρο και βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Οι άλλοι στρατιωτικοί (που τραυματίστηκαν) επέστρεψαν στην υπηρεσία τους», διευκρίνισε το Σύμφωνο στην ανακοίνωσή του, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τους βαθμούς ή τις μονάδες στις οποίες ανήκαν ο νεκρός και οι τραυματίες, ή τα ονόματά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αφγανικός στρατός και τα αφγανικά σώματα ασφαλείας διεξάγουν τις περισσότερες επιχειρήσεις εναντίον των Ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων που δρουν στη χώρα, όμως πολλοί αμερικανοί στρατιωτικοί εντέλλονται να συνοδεύουν τις αφγανικές δυνάμεις για να τις εκπαιδεύουν σε τακτικές και να τους δίνουν συμβουλές, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ συχνά στην πρώτη γραμμή.

Το 2017 ένδεκα αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν.
Εξάλλου πάνω από 8.000 άμαχοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν τους εννιά πρώτους μήνες της περασμένης χρονιάς στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με την αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα. Τα 11.418 θύματα—ανάμεσά τους 4.500 νεκροί—μεταξύ των αμάχων που είχαν καταγραφεί το 2016 είναι ο υψηλότερος αριθμός αφότου ο ΟΗΕ άρχισε συστηματική καταγραφή των απωλειών στις τάξεις του άμαχου πληθυσμού το 2009.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης