Αφγανιστάν: Έκρηξη βόμβας στην πόλη Χοστ με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και 14 τραυματίες

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 14:04
Αφγανιστάν: Έκρηξη βόμβας στην πόλη Χοστ με απολογισμό τέσσερις νεκρούς και 14 τραυματίες
Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην αγορά μουσικής της Χοστ, στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, με τραγικό απολογισμό τέσσερις ανθρώπους νεκρούς και άλλους 14 τραυματίες, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

«Μια βόμβα που πυροδοτήθηκε από απόσταση, μέσω κινητού τηλεφώνου, σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε 14 σε μια αγορά της πόλης Χοστ», είπε ο Φαϊζουλάχ Χαϊράτ, επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Η έκρηση σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι, τοπική ώρα, τη στιγμή που στην αγορά αυτή είχε συγκεντρωθεί πλήθος ανθρώπων για να αγοράσουν και να κατεβάσουν στα κινητά τηλέφωνά τους και σε άλλες συσκευές τραγούδια και βίντεο.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Η συγκεκριμένη περιοχή πάντως, στα σύνορα με το Πακιστάν, θεωρείται προπύργιο των Ταλιμπάν. Οι ακραίοι ισλαμιστές έχουν και στο παρελθόν εξαπολύσει επιθέσεις σε καταστήματα και αγορές μουσικής και βίντεο, δύο είδη ψυχαγωγίας που είχαν απαγορεύσει σε όλους τους Αφγανούς την εποχή που είχαν καταλάβει την εξουσία (1996-2001).

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017, 14:04