Οι δύο Αμερικανοί αξιωματικοί που σκοτώθηκαν στο αφγανικό Υπουργείο Εσωτερικών πυροβολήθηκαν από έναν Αφγανό συνάδελφό τους, ύστερα από λογομαχία για την καύση των αντιτύπων του Κορανίου σε βάση του ΝΑΤΟ, όπως έγινε γνωστό σήμερα από κυβερνητική πηγή στην Καμπούλ.

«Οι δύο Αμερικανοί σύμβουλοι χαρακτήρισαν το Κοράνι κακό βιβλίο, ενώπιον του Αφγανού συναδέλφου τους. Οι τρεις τους είχαν μια έντονη λογομαχία. Στη συνέχεια, ο Αφγανός εκνευρίστηκε και πυροβόλησε» τόνισε η ίδια πηγή, η οποία δεν κατονομάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την ημέρα εκείνη, έβλεπαν βίντεο που έδειχναν τις διαδηλώσεις στην Καμπούλ. Οι Αμερικανοί σύμβουλοι δυσανασχετούσαν, κορόιδευαν τους διαδηλωτές και τους προσέβαλλαν» πρόσθεσε η ίδια πηγή, η οποία επεσήμανε ότι οι δύο Αμερικανοί «απείλησαν» τον Αφγανό συνάδελφό τους.

«Οκτώ σφαίρες βρέθηκαν κοντά στα δύο πτώματα, τα οποία εντοπίστηκαν μια ώρα μετά το συμβάν, γιατί ο χώρος στον οποίο βρίσκονταν ήταν ηχομονωμένος» συμπλήρωσε η κυβερνητική πηγή και τόνισε ότι οι πληροφορίες αυτές υπάρχουν χάρη στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Ερωτηθείς εκπρόσωπος της δύναμης του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι «η έρευνα της Isaf είναι σε εξέλιξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αστυνομική έρευνα, ύποπτος για τη δολοφονία των δύο Αμερικανών είναι υπάλληλος του υπουργείου, ο οποίος διαφεύγει τη σύλληψη. Όπως μετέδωσε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό ενημερωτικό δίκτυο του Αφγανιστάν Tolo News, ο άνθρωπος που καταζητείται είναι ο 25χρονος Αμπντούλ Σαμπόρ, ο οποίος έχει σπουδάσει στο Πακιστάν και το 2007 εργάστηκε στο υπουργείο ως οδηγός, πριν εκπαιδευτεί και γίνει αστυνομικός.

Διαβάστε επίσης Καμπούλ: Ταλιμπάν σκότωσαν Αμερικανούς αξιωματούχους

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης