Τα ίχνη του γαμπρού του Ερντογάν Μπεράτ Αλμπαϊράκ αναζητεί το διαδίκτυο στην Τουρκία, καθώς, μετά την παραίτηση του από το τουρκικό υπουργείο Οικονομικών, έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χάθηκε από προσώπου γης.

Στο τουρκικό Twitter τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί ένα νέο  hashtag, το #BeratAlbayrakNerede, ή #ΠούείναιοΜπεράτΑλμπαϊράκ καθώς ο ίδιος δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και μερικές εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι κάτι πολύ περίεργο γιατί τον περασμένο Αύγουστο, μόλις 4 μήνες πριν, υψηλόβαθμοι πολιτικοί του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) διαγκωνίζονταν για το ποιος θα πρωτοϋπερασπιστεί τον Αλμπαϊράν χρησιμοποιώντας το hashtag #BeratAlbayrakınYanındayız (#WeAreWithBeratAlbayrak). Τότε, ο Αλμπαϊράκ δεχόταν βολές από τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, και αρχηγό του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ζητούσε την παραίτησή του.

Χρήστης του Twitter έγραψε, «τρεις μήνες μετά απ’ αυτά τα μηνύματα, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ εξαφανίστηκε. ούτε καν του λένε “θερμές ευχές”, πόσο μάλλον να τον υπερασπιστούν».

Σύμφωνα με κάποιες φήμες, ο Αλμπαϊράκ, φέρεται να μετακόμισε στο Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός ότι ο Αλμπαϊράκ, ο οποίος υποτίθεται ότι έχει σημαντική επιρροή στα τουρκικά ΜΜΕ, έχει να φανεί ή να ακουστεί από την ημέρα της παραίτησής του, δηλαδή εδώ και 41 ημέρες, έκανε πολλά ΜΜΕ να πιθανολογούν για το τι ακριβώς του έχει συμβεί. Είναι σε κατ’ οίκον κράτηση; Πήγε στο εξωτερικό; Σύμφωνα με άλλη φήμη που δημοσιοποιήθηκε από την  OdaTV, ο Αλμπαϊράκ ενοικίασε γραφείο στην Κωνσταντινούπολη, διοικώντας από κει τις επιχειρήσεις του.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας δεν αναφέρουν τίποτα, όπως ακριβώς έκαναν κι όταν ο Αλμπαϊράκ ανακοίνωσε την παραίτησή του στο Instagram.

Στην άλλη πλευρά, κάποια μέσα τα οποία συνδέονται με το στρατόπεδο των Γκιουλενιστών, σχολιάζουν στα κανάλια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Αλμπαϊράκ δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως διότι τον έδειρε ο εξάδελφος του προέδρου Ερντογάν, ο Αλί Ερντογάν, ο οποίος τυγχάνει να είναι σωματοφύλακάς του.

Με πληροφορίες: Ahval

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης