Αεροσκάφος με 300 Ευρωπαίους που είχε προσγειωθεί στο Γουαγιακίλ του Ισημερινού αναμένεται στο Παρίσι

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 08:16
Αεροσκάφος με 300 Ευρωπαίους που είχε προσγειωθεί στο Γουαγιακίλ του Ισημερινού αναμένεται στο Παρίσι

Αεροσκάφος με περίπου 300 Ευρωπαίους -οι μισοί και πλέον είναι Γάλλοι- το οποίο αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Γουαγιακίλ, επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού στον Ισημερινό, εξαιτίας τεχνικής βλάβης, αναχώρησε χθες Πέμπτη για το Παρίσι, ενημέρωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο συγκλίνουσες πηγές.

«Απογειώθηκε στις 12:42 (τοπική ώρα, 20:42 ώρα Ελλάδας)» γνωστοποίησε η Ντανιέλα Αροσεμένα, εκπρόσωπος του αεροδρομίου της πόλης.

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στο Κίτο, ο Ζαν-Μπατίστ Σοβέν, επιβεβαίωσε την «αναχώρηση της πτήσης« με περίπου 300 Ευρωπαίους, ανάμεσα στους οποίους είναι τουλάχιστον 170 Γάλλοι, καθώς και Ισπανοί, Γερμανοί, Ιταλοί και περίπου δέκα ακόμα πολίτες άλλων κρατών.

Η πτήση τσάρτερ της ισπανικής εταιρείας Air Europa, την οποία οργάνωσε η γαλλική κυβέρνηση, προσγειώθηκε αρχικά στο Κίτο, όπου επιβιβάστηκαν οι Ευρωπαίοι, πριν αναγκαστεί να κάνει σταθμό στο Γουαγιακίλ. Κατόπιν χάραξε πορεία προς το Παρίσι, σύμφωνα με τον πρέσβη.

«Η βλάβη επιδιορθώθηκε» εξήγησε ο διπλωμάτης.

Η γαλλική διπλωματική αντιπροσωπεία είχε ανακοινώσει ότι «σκοπός της πτήσης ήταν να επιτραπεί στους Γάλλους πολίτες και τους υπηκόους άλλων ευρωπαϊκών κρατών να επιστρέψουν στις πατρίδες τους» από τον Ισημερινό, χώρα όπου καταγράφονταν μέχρι χθες σχεδόν 5.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και τουλάχιστον 272 θάνατοι.

Στην επαρχία Γουάγιας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το λιμάνι Γουαγιακίλ, συγκεντρώνονται πάνω από τα δύο τρίτα των κρουσμάτων στον Ισημερινό, συγκριτικά μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής με περίπου 17,5 εκατομμύρια κατοίκους, που όμως έχει υποστεί το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στην περιφέρεια, έπειτα από τον γίγαντα της περιοχής, τη Βραζιλία.

Οι ξένοι τουρίστες παγιδεύτηκαν στον Ισημερινό μετά την απόφαση της κυβέρνησης πριν από περίπου έναν μήνα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να κλείσει τα σύνορα και να αναστείλει όλες τις αεροπορικές συνδέσεις, εξαιρουμένων μόνο πτήσεων ανθρωπιστικής φύσης χωρίς επιβάτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020, 08:33