Το Brexit το διαπραγματεύεται εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όχι η Γερμανία, τόνισε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία φέρει η ίδια την κύρια ευθύνη για τη μέχρι τώρα αποτυχία συμφωνίας.

«Δεν διαπραγματεύτηκα καθόλου εγώ. Διαπραγματεύεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο (ειδικός διαπραγματευτής) Μισέλ Μπαρνιέ για όλους μας», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η διαπραγματευτική θέση της Ε.Ε. δεν έχει αλλάξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σαφές ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη. Η Μεγάλη Βρετανία αποχωρεί από την εσωτερική αγορά και πρέπει να προσέξουμε, ώστε με την πάροδο του χρόνου, όταν θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη η διαφορά μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το νομικό καθεστώς, να υπάρχουν δίκαιες συνθήκες ανταγωνισμού», διευκρίνισε η Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι η ίδια θεωρεί πως πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα. «Κάθε δυνατότητα για αποτέλεσμα είναι ασφαλώς πολύ ευπρόσδεκτη», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης