Σε μισό δισεκατομμύριο ανέρχονται πλέον τα κρούσματα Covid-19 στην Ινδία, εκτιμούν οι ειδικοί, επισημαίνοντας ότι τα επίσημα στοιχεία δεν αντανακλούν την πραγματικότητα. «Η ανθρωπότητα έχει αποτύχει αν λάβουμε υπόψη την εφιαλτική κατάσταση στην Ινδία, όπου δεν αποτράπηκε η τραγική έκρηξη των κρουσμάτων στη χώρα» δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι.

Σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο Αμερικανός επιδημιολόγος άσκησε σφοδρή κριτική στις πλουσιότερες χώρες για την αποτυχία δίκαιης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη των πολιτών όλης της Γης. Πρόσθεσε επίσης ότι η κατάσταση στην Ινδία αντανακλά την παγκόσμια ανισότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί ο κόσμος να ανταποκριθεί επαρκώς σε μια παγκόσμια πανδημία είναι με μια παγκόσμια κινητοποίηση και μία παγκόσμια κινητοποίηση σημαίνει δικαιοσύνη σε ολόκληρο τον κόσμο» τόνισε ο Φάουτσι. «Και αυτό είναι κάτι που, δυστυχώς, δεν έχει επιτευχθεί. Συχνά, όταν έχετε ασθένειες σε χώρες στις οποίες υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση, είτε πρόκειται για θεραπευτική αγωγή, είτε για πρόληψη, σε αυτό πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή όλες οι χώρες που είναι σχετικά πλούσιες ή έχουν υψηλότερο εισόδημα» πρόσθεσε.

Η Ινδία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 360.960 νέα κρούσματα, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός θανάτων από επιπλοκές της χώρας ξεπέρασε τις 200.000, αγγίζοντας τις 201.187.

Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι τα κρούσματα της νόσου στη μεγαλύτερη δημοκρατία του πλανήτη μπορεί να είναι 30 φορές υψηλότερα από τα επίσημα 17,6 εκατομμύρια που έχουν ανακοινωθεί από την έναρξη της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: The Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης