Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα όσα συνέβησαν το Σάββατο το πρωί σε ένα φορτηγό πλοίο το οποίο βρίσκεται λίγα μίλια έξω από τη Χάιφα. 

Όπως έγινε γνωστό, το πλοίο προσπάθησε να καταλάβει μία μη ταυτοποιημένη ομάδα ατόμων με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά και να χρειαστεί η παρέμβαση του ισραηλινού ναυτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλοίο φέρει το όνομα «MSC Canberra» και είναι υπό παναμέζικη σημαία. Το πλοίο απόπλευσε από το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνας με τελικό προορισμό τη Χάιφα. Οι ισραηλινές στρατιωτικές αρχές επέβαλαν πλήρες εμπάργκο – λογοκρισία σε οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από το συμβάν. Αναφέρθηκε ωστόσο πως το περιστατικό έχει να κάνει με οργανωμένο έγκλημα και όχι με τρομοκρατία.

Η θέση του πλοίου από το marinetraffic.com

Η MSC (Mediterranean Shipping Company) έχει την έδρα της στη Γενεύη στην Ελβετία και δεν έχει σχολιάσει ακόμη το γεγονός. Την είδηση πρωτοδημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ και στη συνέχεια η είδηση αναρτήθηκε σε ισραηλινές ιστοσελίδες αντικείμενο των οποίων είναι κυρίως διπλωματικού και στρατιωτικού περιεχομένου όπως η Debka.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν τίποτα για το περιστατικό εκτός από μία μικρή είδηση που ανάρτησε χωρίς σχόλια η τουρκική εφημερίδα Sozcu.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χααρέτζ το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ εκλήθη να παρέμβει όταν αγνώστου ταυτότητας άτομα επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο πλοίο λίγα μίλια έξω από λιμάνι της Χάιφα.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας αναφέρουν πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Παραμένει όμως άγνωστο το τι ακριβώς μεταφέρει το MSC Canberra.

Υπενθυμίζεται πως έχει επιβληθεί καθεστώς λογοκρισίας όσον αφορά στο περιστατικό.

Φωτογραφίες του πλοίου

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης