Θριαμβευτής των αλβανικών βουλευτικών εκλογών της Κυριακής εμφανίζεται ο Έντι Ράμα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Ένα exit poll αναφέρει πως το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας του Ράμα (PS) συγκεντρώνει 50,38% και 75 έδρες, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) 27,91% και 41 έδρες. Το Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενσωμάτωση δείχνει να έχει ποσοστό 15,29% και 20 έδρες, το Κόμμα των Τσάμηδων (PDIU) συγκεντρώνει 4 έδρες και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD) μία έδρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κόμμα του Ράμα φέρεται να καταλαμβάνει την πλειοψηφία σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες, με εξαίρεση την περιφέρεια Κούκες στα σύνορα με το Κόσοβο.

Η αλβανική βουλή αποτελείται από 140 έδρες, ενώ οι βουλευτές εκλέγονται για τετραετή θητεία.

Στιγματισμένες από επεισόδια οι εκλογές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αλβανικές εκλογές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στιγματίστηκαν από τη μεγάλη αποχή αλλά και από σοβαρά επεισόδια που συνοδεύτηκαν από πληροφορίες για νοθεία και απειλές.

Συγκεκριμένα, στις 02.15 τα ξημερώματα της Κυριακής στο χωριό Σεντελί των Αγ. Σαράντα, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε τρία αυτοκίνητα στην αυλή του σπιτιού μέλους της Τοπικής Εκλογικής Επιτροπής που ανήκε στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ένταξης του Ιλίρ Μέτα.

Η οργάνωση του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ένταξης στο Αργυρόκαστρο από τη μεριά της κατηγόρησε την τοπική αστυνομία ότι το βράδυ της Παρασκευής σταμάτησε για έλεγχο τα αυτοκίνητα ορισμένων οπαδών του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ένταξης στη Δρόπολη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης