Ο ιδρυτής του ιστοτόπου «WikiLeaks», Julian Assange, δε γνωρίζει εάν και κατά πόσο του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο από την κυβέρνηση του Ισημερινού, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος του ιστοτόπου έπειτα από ένα δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Guardian», στο οποίο υπήρχαν αναφορές για θετική απάντηση στο σχετικό αίτημα.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω. Μόλις μίλησα μαζί του και είπε ότι δεν έχει ειδοποιηθεί ούτε εκείνος», ανέφερε η εκπρόσωπος του «WikiLeaks».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βρετανία, όπου βρίσκεται ο Julian Assange, έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι υποχρεωμένη βάσει του νόμου να τον εκδώσει στην Σουηδία, όπου καταζητείται για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης. Ο ιδρυτής των «WikiLeaks» έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, από τις 19 Ιουνίου, προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ισημερινού, Rafael Correa, δήλωσε την Δευτέρα ότι είναι πιθανό να ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησής του, σχετικά με το εάν θα χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στον ιδρυτή των «Wikileaks», ως τα τέλη της εβδομάδας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης