Θετικοί στον κορωνοϊό είναι 155 μέλη του πληρώματος του Αμερικανικού αεροπλανοφόρου Theodore Roosevelt.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί κατά 13% στις τελευταίες 24 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε ότι το 44% του πληρώματος σχεδόν 5.000 ατόμων του αεροπλανοφόρου έχει εξεταστεί και 1.548 ναυτικοί από το πλήρωμα έχουν μετακινηθεί στην ξηρά. Κανένας από τους μολυσμένους ναυτικούς δεν έχει νοσηλευτεί, ανέφερε στη ανακοίνωσή του.

Ο καπετάνιος Brett Crozier απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του την περασμένη Πέμπτη μετά τη διαρροή της δραματικής επιστολής του με την οποία καλούσε το Πολεμικό Ναυτικό να λάβει μέτρα προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού επί του πυρηνικού αεροπλανοφόρου.

Ο κυβερνήτης Κρόζιερ επέδειξε «πολύ κακή κρίση» σε μια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και δεν την αντιμετώπισε με τον απαραίτητο «επαγγελματισμό» ανέφερε ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ Τόμας Μόντλι, ωστόσο η απόφαση βρήκε αντίθετους τους περίπου 5.000 ναύτες του αεροπλανοφόρου που αποθέωσαν τον κυβερνήτη με το σύνθημα «Κάπτεν Κρόζιερ» να δονεί την ατμόσφαιρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης