Κύμα καύσωνα σαρώνει για τρίτη ημέρα την Ευρώπη, η οποία βιώνει πρωτόγνωρα φαινόμενα, λόγω των θερμών αέριων μαζών από την Αφρική.

Στην Γαλλία εχθές τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του «ψυχρού σοκ» που έπαθαν όταν επιχείρησαν να κάνουν κατάδυση στη θάλασσα κατά την διάρκεια του καύσωναΣε περιοχές της νότιας Γαλλίας και της Ισπανίας ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς ενώ στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τις πιο υψηλές θερμοκρασίες από το 1975.

Στη Γερμανία δεν αποκλείεται οι θερμοκρασίες να είναι από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί εδώ και 70 έτη, φτάνοντας ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Από το Παρίσι έως το Μόναχο – κάτοικοι και οι τουρίστες αναζητούν δροσιά στα σιντριβάνια, τους ποταμούς και τις λίμνες ενώ οι γαλλικές και γερμανικές αρχές προειδοποιούν για διακοπές στο δίκτυο υδροδότησης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Γαλλία εχθές τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του «ψυχρού σοκ» που έπαθαν όταν επιχείρησαν να κάνουν κατάδυση στη θάλασσα κατά την διάρκεια του καύσωνα.

 Οι γαλλικές αρχές διέταξαν να κλείσουν τα σχολεία  σε 58 διαμερίσματα με «πορτοκαλί συναγερμό» και επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κυκλοφορία στο Παρίσι και τη Λιόν.

Στους ζωολογικούς κήπους της Γερμανίας, οι υπεύθυνοι προσέφεραν στα ζώα παγωμένα φρούτα. Στο Βρανδεμβούργο, στην ανατολική Γερμανία, η αστυνομία ανήρτησε στο Twitter τη φωτογραφία ενός άνδρα, τον οποίο σταμάτησαν, επειδή οδηγούσε μια μηχανή ολόγυμνος, φορώντας μονάχα το κράνος του.

Λόγω της ζέστης, στους βουλευτές στο κρατίδιο της Έσσης επετράπη να φορέσουν βερμούδες στο τοπικό κοινοβούλιο. Η Bild συνέστησε στους πολίτες  να βάλουν το πάπλωμά τους στον καταψύκτη προτού πέσουν για ύπνο, να κοιμούνται με μια θερμοφόρα, που θα την έχουν γεμίσει με παγωμένο νερό και να αποφεύγουν το αλκοόλ.

Εθελοντές διένειμαν μπουκάλια νερό σε άστεγους στο Βέλγιο και την Πολωνία, η οποία κατέγραψε σήμερα την υψηλότερη ποτέ θερμοκρασία για τον μήνα Ιούνιο, στους 38,2 βαθμούς Κελσίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης