Οι αρχές στην αμερικανική πολιτεία Τζόρτζια εκτέλεσαν χθες Τετάρτη έναν άνδρα ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1999 για τον φόνο της πρώην συζύγου του και του νέου συντρόφου της.

Ο Ντόνι Λανς, 66 ετών, εκτελέστηκε με ενδοφλέβια έγχυση θανατηφόρων χημικών ουσιών στη φυλακή της πόλης Τζάκσον, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, διευκρίνισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών διότι το 1997 είχε πυροβολήσει με καραμπίνα τον νέο σύντροφο της πρώην γυναίκας του και κατόπιν ξυλοκόπησε την ίδια μέχρι θανάτου χρησιμοποιώντας το κοντάκι του όπλου του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο βίαιος αυτός σύζυγος είχε απειλήσει επανειλημμένα τη γυναίκα ότι, εάν τον εγκατέλειπε, θα τη σκότωνε, απειλή που είχε επαναλάβει και μετά τον χωρισμό της. Είχε μάλιστα ρωτήσει κάποιον πόσο θα κόστιζε να προσλάβει εκτελεστή για να δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του και τον νέο σύντροφό της.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ντόνι Λανς δήλωνε εξαρχής αθώος και, σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής του, δεν είχε παρουσιαστεί κανένα χειροπιαστό αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τελευταία είκοσι χρόνια η υπεράσπιση είχε υποβάλει αρκετές προσφυγές για να σωθεί η ζωή του. Ζητούσαν ιδίως να γίνουν εξετάσεις γενετικού υλικού και να επαναληφθεί η δίκη, αλλά συνάντησαν κατηγορηματικές αρνήσεις από πλευράς δικαιοσύνης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε χθες αίτημα αναστολής της θανάτωσής του.

Ο Λανς έγινε ο δεύτερος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε φέτος στις ΗΠΑ. Ο πρώτος θανατώθηκε τη 15η Ιανουαρίου στο Τέξας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης