Τη μήνη της Βόρειας Κορέας έχουν προκαλέσει δύο διαφορετικά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα και πολλοί τα συνδέουν με τη μαζική επίθεση που δέχθηκε προ μηνός η εταιρεία Sony, την οποία το FBI την απέδωσε στην Πιονγκγιάνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα δύο αυτά περιστατικά η Πιονγκγιάνγκ έχει κατηγορήσει ως υπεύθυνες τις ΗΠΑ, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου Μπαράκ ΟμπάμαΠρόκειται για τη διακοπή της σύνδεσης της Β. Κορέας με το internet, καθώς και την προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες της ταινίας «The Interview». Mία κωμωδία που πραγματεύεται σενάριο συνωμοσίας της CIA για τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Oυν.

Για τα δύο αυτά περιστατικά η Πιονγκγιάνγκ έχει κατηγορήσει ως υπεύθυνες τις ΗΠΑ, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Η χώρα κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο για απροσεξία στα λόγια και στις πράξεις του, ενώ χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς, αποκαλώντας τον πίθηκο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι πάντα απρόσεκτος στα λόγια και τις πράξεις, όπως ένας πίθηκος μέσα σε τροπικό δάσος» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Άμυνας της Βόρειας Κορέας, δείχνοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως τον κύριο υπεύθυνο για την προβολή της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες την ημέρα των Χριστουγέννων.

«Ο Ομπάμα καλά θα έκανε να προβεί σε ξεκαθάρισμα για όλες τις φαύλες δραστηριότητες που οι ΗΠΑ έχουν διαπράξει εξαιτίας της εχθρικής πολιτικής τους απέναντι στη Βόρεια Κορέα, εάν επιθυμεί ειρήνη στο αμερικανικό έδαφος. Τότε όλα θα πάνε καλά» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η οργή της Β. Κορέας οδήγησε, μάλιστα, και σε ευθείες προειδοποιήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, στις οποίες συνέστησε «να μη συνεχίσουν να είναι αλαζονικές, δεσποτικές» και «να μη χρησιμοποιούν γκανγκστερικές πρακτικές παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις (της Βόρειας Κορέας)», καθώς σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι «οι αποτυχημένες πολιτικές τους ενέργειες θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε θανατηφόρα πλήγματα».

Το μεσημέρι του Σαββάτου, σε νέα ανακοίνωση της Β. Κορέας σχετικά με την επίμαχη ταινία, αναφέρεται: «Θεωρούμε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ως τον κύριο υπαίτιο. Εκείνος πίεσε τη Sony Pictures Entertainment να διανείμει την ταινία, εκείνος μπήκε μπροστά για να ξεσηκώσει και να εκβιάσει τους κινηματογράφους και τους αιθουσάρχες της χώρας να προβάλουν τελικά την ταινία».

»Μια ταινία που βασίζεται σε ψέματα, μια κωμωδία που στηρίζεται στη δολοφονία του ηγέτη της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, μια ταινία που προσβάλλει το κύρος της κυβέρνησης και ενισχύει την τρομοκρατία…».

Μετά την ακύρωση αρχικά της επίσημης πρεμιέρας του πολυσυζητημένου φιλμ στις 25 Δεκεμβρίου, η Sony Pictures αποφάσισε τελικά η προβολή της κωμωδίας να γίνει σε κάποιες κινηματογραφικές αίθουσες στις ΗΠΑ την ημέρα εκείνη και στο Διαδίκτυο από τις 24 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Β. Κορέα αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξή της στην κυβερνοεπίθεση κατά της Sony.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Η Sony ακυρώνει την προβολή της ταινίας «The Interview»

Θεωρίες συνωμοσίας για τη Sony

Κυβερνοεπίθεση «νέκρωσε» το Διαδίκτυο στη Βόρεια Κορέα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης