Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε χθες Τετάρτη ότι οι Καναδοί και οι Βρετανοί που επιβαίνουν στο κρουαζιερόπλοιο Zaandam, που πλέει με τέσσερις νεκρούς και δεκάδες ανθρώπους με συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, θα επαναπατριστούν.

«Ειδοποιήθηκε ο Καναδάς να επαναπατρίσει τους επιβάτες (- υπηκόους) του στα πλοία, που θα ελλιμενιστούν» στο Πορτ Έβεργκλεϊντς (Φλόριντα), είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι την ίδια ειδοποίηση απηύθυνε η κυβέρνησή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ θα «στείλουν ιατρικό προσωπικό» στο πλοίο.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, ο Ρον ΝτεΣάντις, μέχρι χθες απέρριπτε το ενδεχόμενο να επιτρέψει τον ελλιμενισμό του Zaandam και του πλοίου που το συνοδεύει, αλλά εντέλει άφησε να εννοηθεί πως είναι πλέον διατεθειμένος να το κάνει.

«Η κομητεία επεξεργάζεται ένα σχέδιο που θα επιτρέψει στους κατοίκους της Φλόριντα να γυρίσουν» στα σπίτια τους «με ασφάλεια» καθώς και «να φύγουν αεροπορικώς από τη χώρα οι αλλοδαποί προκειμένου να μην αναμιχθούν με τα μέλη της κοινότητάς μας», και να «εξαπλώσουν τον ιό», είπε ο ΝτεΣάντις στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία Holland America, η οποία εκμεταλλεύεται το Zaandam και το πλοίο Rotterdam, στο οποίο μεταφέρθηκαν εκατοντάδες επιβάτες του πρώτου το Σαββατοκύριακο, ανέφερε χθες ότι περιμένει την «επιβεβαίωση» των Αρχών ώστε να μπορέσουν να αποβιβαστούν οι επιβάτες. Στα δύο κρουαζιερόπλοια επιβαίνουν συνολικά 2.500 άνθρωποι, φιλοξενούμενοι και τα μέλη των πληρωμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης