Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, εκτίμησε ότι οι πιθανότητες ο αδελφός του Τζεμπ να είναι υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές είναι «50%», σε μια συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε την Κυριακή.

Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας, 61 ετών σήμερα, «μάχεται μέσα του για να αποφασίσει» εάν θα είναι υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο το 2016, τόνισε ο αδελφός του, ο οποίος εκτίμησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation του τηλεοπτικού δικτύου CBS ότι οι πιθανότητες «είναι 50-50».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε πολύ κοντά. Ταυτόχρονα όμως, δεν χτυπάει ακριβώς την πόρτα μου για να ζητήσει τη γνώμη μου, επειδή αγωνιά για την απόφαση που θα πάρει. Γνωρίζει τις συνέπειες που θα έχει (μια τέτοια απόφαση) για την οικογένειά του. Έχει δει τον πατέρα του και τον αδελφό του στην προεδρία. Για εμένα, είναι κορόνα-γράμματα».

Ο γιος του Τζεμπ Μπους, ο Τζορτζ Πρέσκοτ Μπους, ο οποίος εξελέγη την περασμένη Τρίτη σε ένα δημόσιο αξίωμα στο Τέξας, έδωσε επίσης τροφή στη σεναριολογία, δηλώνοντας ότι είναι πιθανότερο πλέον ο πατέρας του να είναι υποψήφιος.

Ο Τζορτζ Μπους, ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, διαβεβαίωσε εξάλλου ότι θα υποστήριζε με όποιον τρόπο μπορεί τον αδελφό του σε περίπτωση που έθετε υποψηφιότητα και ότι θα έκανε ό,τι κι αν του ζητούσε – ακόμη κι αν του ζητούσε να μείνει στο παρασκήνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ερώτημα εάν ο Τζεμπ Μπους θα θέσει υποψηφιότητα στα όργανα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των εκλογών το 2016 έχει γίνει θέμα έντονων συζητήσεων και είναι γνωστό ότι το εξετάζει πολύ σοβαρά. Η υποψηφιότητά του θεωρείται πως θα ήταν μεν ενωτική, αλλά λιγότερο «ορθόδοξη» από εκείνες διαφόρων άλλων διεκδικητών του χρίσματος. Ο Τζεμπ Μπους έχει για παράδειγμα δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ μιας φιλόδοξης μεταρρύθμισης στο ζήτημα των παράτυπων μεταναστών, που θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει την μαζική έκδοση αδειών παραμονής και εργασίας για όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ χωρίς χαρτιά.

Ο Τζεμπ Μπους είχε πει τον περασμένο Απρίλιο ότι θα αποφασίσει ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Επιμέλεια: X.K.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης