Γιώργος Αρκουλής

Το διαπίστωσε χθες βράδυ δημόσια ο σχολιαστής – διαιτητής της «Αθλητικής Κυριακής» Π. Βαρούχας και μάλιστα εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την χρησιμότητα του εργαλείου. Βέβαια εκείνη την στιγμή, παραδεχόταν έμμεσα ότι η παρέμβαση του VAR, είναι στιγμές που αντικαθιστά εντελώς τους φυσικούς διαιτητές και αυτό το ζήσαμε στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Αρη, όπου ο διαιτητής δεν αντελήφθη το πέναλτι (με το οποίο ισοφάρισε η Ενωση), ούτε την φανερή κλωτσιά παίκτη του Αρη, η οποία –μέσω του VAR- υποχρέωσε τον ρέφερι να αναδιπλωθεί και να δώσει την αποβολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και δυο λόγια για την ΑΕΚ, που βρίσκεται ήδη αρκετά πίσω από την κορυφή, ένεκα έλλειψης ικανών παικτών. Ο προπονητής Κωστένογλου, δήλωσε στο τέλος ότι οι παίκτες του δεν ήταν ψύχραιμοι και έδειξαν φοβισμένοι. Μα,  δικός του ρόλος δεν είναι να αποβάλει αυτά τα προβλήματα; Το ότι έλειπαν τέσσερις βασικοί δεν αποτελεί δικαιολογία και οι οπαδοί (οι οποίοι αποδοκίμασαν για τα καλά τους γηπεδούχους) δεν ευθύνονται γι’ αυτό, ειδικά όταν έχουν πληρώσει εισιτήριο.

Ηταν –μετά από αρκετό καιρό- η τριπλή αποτυχία των λεγόμενων «μεγάλων» ομάδων να μη νικήσουν και αυτό ζωήρεψε κάπως την ρουτίνα του θεσμού. Ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε στο τέλος από έναν πιτσιρικά του Πανιωνίου, η ΑΕΚ πήρε ανέλπιστο βαθμό από τον ανώτερό της Αρη στο Μαρούσι και ο Παναθηναϊκός, κάτω του μετρίου, πήρε την ισοπαλία με τον Παναιτωλικό να είναι ανώτερος και να του κλέβει πέναλτι στο τέλος ο Ζαχαριάδης σε «συνεργασία» με το VAR.

Κατά τα άλλα, μέσω της «Αθλητικής Κυριακής», που διακρίνεται πλέον παρατεταμένα για έλλειψη φρέσκων ιδεών, ζήσαμε την «προπαγάνδα» του Θεσσαλονικιού ρεπόρτερ Μίνου (μόνο που δεν χειροκροτεί την αγωνιστική ΄συμπεριφορά του ΠΑΟΚ, παρά το ισχνό 1-0, αραδιάζοντας στατιστικά στοιχεία εβδομάδων!), και αρκετή προχειρότητα στις μεταδόσεις των αγώνων. Ειδικά εκείνο το «α π ο κ ρ ο ύ ε ι» ο τερματοφύλακας ενώ το παλικάρι έχει… π ι ά σ ε ι  κανονικά και με ωραίο ρεφλέξ τη μπάλα, δεν τρώγεται με τίποτα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικά ήταν μια μέτρια ημέρα πρωταθλήματος, με έξι από τις 14 ομάδες να έχουν πάρει διαζύγιο με το γκολ και σε αρκετές περιπτώσεις να βγάζουν κάποια κόπωση. Σκεφθείτε να μην είχε διακοπεί δύο εβδομάδες το τουρνουά λόγω Εθνικής, πόση νύστα θα είχε προκύψει στα γήπεδα, από τα οποία μόνο η Τού μπα είχε σουξέ και τα λοιπά «μισοάδειες» εξέδρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης