Γιώργος Αρκουλής

Είναι πραγματικά περίεργες κάποιες αποφάσεις της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA) και των…παραφυάδων της, που έχουν μπερδέψει για τα καλά τις εφετινές μεγάλες διοργανώσεις. Για παράδειγμα, στο «Κόπα Αμέρικα», που γίνεται στα γήπεδα της Βραζιλίας με -υποτίθεται- αντίπαλες τις ομάδες της Νότιας Αμερικής, βρίσκουμε αυτήν τη φορά καλεσμένες τις εθνικές του Κατάρ (δηλαδή Άραβες…) και της Ιαπωνίας (δηλαδή καραμπινάτους Ασιάτες). Και γιατί, άραγε, αποφασίστηκε αυτή η ποδοσφαιρική «αιμομιξία»; Πιθανώς για τα πετροδολάρια, το σκληρό γιεν και τις δημόσιες σχέσεις, αδιαφορώντας για την πληρότητα στα γήπεδα, η οποία, έως τώρα, δεν πλησιάζει καν το 30% και μάλιστα σε μία χώρα όπου το άθλημα λατρεύεται. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά, μήπως και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν εφαρμόζεται κάτι σχεδόν ανάλογο; Αναρωτιέσαι, αίφνης, γιατί να δοθεί ο εφετινός τελικός του Γιουρόπα Λιγκ στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού; Μήπως επειδή η πόλη αυτή της Ασίας διαθέτει νεόκτιστο γήπεδο; Το ματς απέτυχε τόσο οργανωτικά όσο και οικονομικά, με τους Εγγλέζους να μένουν φυσικά σπίτια τους, αφού ένα τόσο μακρινό και δαπανηρό ταξίδι έμοιαζε με σοβαρή περιπέτεια.

Κάποια προσχήματα διατηρούνται στις διοργανώσεις των τελικών του πρωταθλήματος Κ21 στην Ευρώπη, αν και -ποιος το περίμενε;- στον αγώνα Δανίας-Γερμανίας προχθές το βράδυ ορίστηκαν Εβραίοι διαιτητές (!), οι οποίοι είδαν με φιλική ματιά τους Γερμανούς (αν και δεν τη χρειάζονταν, καθότι ήταν πολύ ανώτεροι από τους συμπατριώτες του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν…).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης