Γιώργος Αρκουλής

Το ότι οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι ζημιογόνοι από τις πρώτες ημέρες της ίδρυσής τους είναι σε όλη την μιντιακή οικογένεια γνωστό. Και αυτό δικαιολογείται από τους διάφορους εμπλεκομένους των προγραμμάτων, με την άποψη πως δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τους ιδιωτικούς σταθμούς, λόγω έλλειψης ευελιξίας και άλλων στοιχείων, (για παράδειγμα  την πιθανή έλλειψη αντικειμενικότητας στις ειδήσεις θα έλεγα του λόγου μου), κάτι που βέβαια ποτέ δεν θα το παραδεχτούν οι δήμαρχοι. Δηλαδή τα ουσιαστικά αφεντικά. Εχω κατά νου την πειραϊκή δημοτική ραδιοφωνική συχνότητα «Κανάλι 1 – 90.4», που εκπέμπει από τον Μάϊο του 1987 (φορέας με διοίκηση κλπ. Από τον Ιούνιο του 1989) και που δεν έχει βγάλει ποτέ τα έξοδά του. Για την ακρίβεια  επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου εδώ και μπόλικα χρόνια. Παρ’ όλ’ αυτά, και μολονότι δεν στηρίζεται σε διαφημιστικά έσοδα (που δύσκολα θα φανούν…) το πρόγραμμα αυτού του δημοτικού ραδιοφώνου, δεν έχει καταφέρει ποτέ να αγγίξει ούτε μία ολόκληρη μονάδα στον δείκτη ακροαματικότητας και αυτό είναι που πληγώνει τα δημοτικά συμβούλια (κάτι που ισχύει και για τον πολυέξοδο «9.84» της Αθήνας, ίδρυσε με τυμπανοκρουσίες ο μακαρίτης Μιλτιάδης Έβερτ όταν κέρδισε τις δημοτικές εκλογές της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να επανέλθω στο «Κανάλι 1» του Πειραιά, διότι –ως Πειραιώτη- η μάταιη προσπάθειά του του με πληγώνει. Θυμάμαι επί δημαρχίας Παναγιώτη Φασούλα (που κρίνεται ως η πλέον αποτυχημένη) προσελήφθη μάνατζερ, αλλά και έμπειρος (και υψηλόμισθος) δημοσιογράφος μεγάλης αθηναϊκής εφημερίδας με στόχο να ανεβάσουν την ρημάδα την ακροαματικότητα. Τζίφος. Το «Κανάλι 1» αν συνεχίζει να βρίσκεται στον αέρα, είναι επειδή οι εκάστοτε δήμαρχοι δεν επιθυμούν να χρεωθούν το «ναυάγιο» ενός λουκέτου αφαιρώντας το ψωμί σε δεκάδες οικογένειες εργαζομένων, αλλά και να στερηθούν τον μοναδικό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΚΟ δίαυλο επικοινωνάις που έχουν με τους πολίτες του Πειραιά, προκειμένου να λένε ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν κλπ. Θεωρώντας, προφανώς,  ότι την «Ωρα του δημάρχου» παρακολουθούν σύσσωμοι οι Πειραιώτες. Φοβάμαι πως ούτε οι ταξιτζήδες του Πειραιά κάνουν το χατίρι στον δήμαρχο, όταν στην ελεύθερη ραδιοφωνία θα βρούν πολυφωνία, εξαιρετική μουσική και γενικά συντελεστές προγράμματος πρώτης γραμμής.

Εννοείται ότι τα ετήσια έξοδα έχουν προϋπολογιστέι, οπότε οι εργαζόμενοι (ευτυχώς) έχουν σίγουρο τον μισθό τους (όταν διάφοροι μάγκες ιδιώτες επιχειρηματίες στον ίδιο χώρο δίνουν ψίχουλα ή σπάνια πληρώνουν στην ώρα τους…). Αλλωστε, ο δήμαρχος Μώραλης –τον οποίο ευχαριστούν κάποιοι για την στήριξή του  στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά- ίσως τα φέρνει «μία ή άλλη» με το πανάκριβο εισιτήριο στις παραστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου, όπου οι τελευταίες παραγωγές (ειδικά με πρωταγωνιστή τον Πειραιώτη ηθοποιό Κιμούλη) κρίθηκαν εξαιρετικές…
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης