Γιώργος Αρκουλής

Σκαλίζοντας χθες το τουϊτερ, έπεσα σε ένα μικρό σχόλιο που αφορούσε τον ευρωβουλευτή (και δημοσιογράφο, εκδότη κλπ) Γιώργο Κύρτσο. Ο οποίος, φέρεται ότι συμβουλεύει την κυβέρνηση να αναστείλει την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους! Το βρίσκω κάπως χοντρό, δηλαδή ένας άνθρωπος ο οποίος χρωστάει στο Δημόσιο –όπως έχει δημοσιευτεί κατ’ επανάληψη- κάπου εφτακόσια χιλιάρικα ευρώ, να θέλει την κυβέρνηση που τον στήριξε ως παράταξη, να παίξει και αυτή τον ρόλο του μπαταχτσή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενικά, φαίνεται πως οι άτυχοι συνταξιούχοι σε αυτή την χώρα, έχουν πολλούς εχθρούς, κυρίως από τον χώρο των προνομιούχων και εκείνων που, γενικά,  φυσάνε το παραδάκι. Δεν πάνε πολλές μέρες που διάβασα συνέντευξη του εφοπλιστή Λασκαρίδη, ο οποίος, με αφορμή κάποια μικρά πλοία συνοδείας που δώρισε στο Πολεμικό Ναυτικό, πήρε θάρρος και προχώρησε σε υποδείξεις προς την κυβέρνηση. Για παράδειγμα, πρότεινε να μη δοθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους ώστε τα χρήματα (κάπου 1,4 δις μετά τις αυθαίρετες μειώσεις όσων δικαιούνται οι λεηλατημένοι απόμαχοι της εργασίας) να δοθούν για να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Και ακόμη, έκρινε πως πολύ κακώς η προηγούμενη κυβέρνηση έδωσε κάπου 700 εκατομμύρια ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους (θυμάστε, εκείνα τα ελάχιστα χρήματα που ο Τσίπρας και το επιτελείο του είχαν βαφτίσει –με γελοίους πανηγυρισμούς- ως 13ο μισθό κοροϊδεύοντας όσους θα’ πρεπε να σέβονται).

Θα μου πείτε, εντάξει. Ποιος είναι ο εφοπλιστής Λασκαρίδης και ποιος τον ακούει. Κι’ όμως, αν πιστέψουμε τον δημοσιογράφο Βαξεβάνη, είναι αυτός ο οποίος είναι πράγματι ευεργέτης αλλά όχι μόνο του Ναυτικού, αλλά και κάποιων ιδιωτών που διαθέτουν οφσορ άμα λάχει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης