Γιώργος Αρκουλής

Ευτυχώς που υπάρχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν περνούν… απαρατήρητες κάποιες πράξεις αν όχι παράβασης καθήκοντος, αλλά σίγουρα κατάχρησης εξουσίας, που εμφανίζουν άτομα περιφρούρησης των μέτρων για τον κορονοϊό. ‘Ετσι, μάθαμε πρώτα ότι έπεσε πρόστιμο (το γνωστό 300άρι) σε μια γυναίκα η οποία θέλησε να εναποθέσει ένα λουλούδι μπροστά στην είσοδο του Πολυτεχνείου. ‘Κινούνταν ασκόπως’ κατά τον νομοθέτη! Όπως ήταν λογικό, η μεγάλη δημοσιότητα του ζητήματος και η κατακραυγή οδήγησε σε αναδίπλωση της Αρχής, και ‘έσβησε’ το πρόστιμο, όμως η ανοησία παραμένει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθως, μάθαμε ότι ένας ταπεινός βοσκός σε  ύπαιθρο της περιοχής του Κιλκίς, δέχτηκε τον ‘μποναμά’ της Αστυνομίας, για το ίδιο «παράπτωμα» επειδή εντοπίστηκε  να περπατάει σε  δρόμο μετά τις εννιά το βράδυ. Ο φουκαράς, ο βοσκός  δικαιολογήθηκε, αναφέροντας  πως άργησε επειδή έκανε λίγη υπερωρία στη στάνη του, προκειμένου να ξεγεννήσει τις προβατίνες του. Προφανώς δεν τον πίστεψαν οπότε το χαράτσι έπεσε κανονικά κει σύμφωνα με την διάταξη του Νόμου…

Προφανώς ο άτυχος έπεσε σε χορτοφάγους…

Βέβαια, σχετικά με το… ροκ του ζητήματος, ο υπεύθυνος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε με όλη του την αθωότητα ότι «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τους πάντες. Ό,τι μπορούμε κάνουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να δούμε όμως τώρα, πως θα μαζέψει όσους πιστεύουν πως τους στερείται η ελευθερία, όταν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θελήσουν να βρεθούν στον δρόμο μετά τις δέκα το βράδυ.

Εννοείται ότι παραβάτες είναι μόνο όσοι ‘πιάνονται’… (όπως με τις ντόπες στους αθλητές). 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης