Γιώργος Αρκουλής

Δυστυχώς, μια ζωντανή ειδησεογραφική εκπομπή στην τηλεόραση, δεν διαθέτει την πολυτέλεια του διορθωτή της εφημερίδας. Ετσι, καθημερινά περνούν πλήθος λαθών –δεν εννοώ τα ανθρώπινα σαρδάμ ή κάποιον κομπασμό λόγω ‘τηλεοπτικού άγχους- τα οποία στοιχειοθετούν έννοιες  από χείλη ημιμαθών, που –εδώ η κρισιμότητα του ζητήματος- ούτε που αντιλαμβάνονται την ανοησία την οποία ξεστόμισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίφνης, στο χθεσινό κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 – τηλεόραση, η ρεπόρτερ την οποία έβαλε στο κόλπο ο Χατζηνικολάου, ανέφερε επί λέξει για την περιπέτεια υγείας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνα Αλεξιάδη: «(…) ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ στο νοσοκομείο» κλπ. Εντελώς συμβουλευτικά, θα ζητούσε κάποιος  από την συνάδελφο να αναθεωρήσει κάποια στερεότυπα λόγου τα οποία διαθέτει στο οπλοστάσιο της δουλειάς της, βάζοντας –σε κάθε περίπτωση- το σωστό ρήμα. Διότι ένας άνθρωπος –έστω και βουλευτής με ειδικό βάρος…- δεν είναι εμπορευματοκιβώτιο για να ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ. Αραγε, πόσο θα κόστιζε να αναφέρει τη σωστή λέξη που είναι, βεβαίως,  «ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗΚΕ»;

ΥΓ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η συχνή εμφάνιση της εν λόγω λεκτικής ανοησίας. Η οποία είναι έτοιμη να σκοράρει υψηλότατο ρεκόρ, σε κλάδο (ΜΜΕ) όπου απαγορεύεται να προκύπτει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης