Γιώργος Αρκουλής

Για όσα στραβά (και αδιόρθωτα) συμβαίνουν χρόνια τώρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (και που οδηγούν σε μίσος, βία και στις λοιπές γνωστές παθογένειες) αποκλειστικά υπεύθυνη ήταν και παραμένει η εκάστοτε πολιτική ηγεσία, η οποία σπάνια αποφασίζει να επέμβει αποφασιστικά πάνω στην πληγή, προτιμώντας να καταφεύγει στη γελοιότητα (δημοκρατική διαδικασία την αναφέρουν…) να ψηφίζει -διαρκώς- δήθεν όλο και πιο αυστηρούς νόμους, που βέβαια δεν τηρούνται ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν τη φορά, η Πολιτεία μέσω του εκπροσώπου της στα σπορ εντιμότατου υφυπουργού Βασιλειάδη, δέχτηκε πίεση από τα καμάρια της επαγγελματικής λίγκα, ώστε να αλλάξει η διαδικασία και με τροποποίηση του κανονισμού να διατηρηθούν 16 οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ και κατά την προσεχή περίοδο, κατά παράβαση των συμφωνηθέντων.

Ενώ, λοιπόν, ο υφυπουργός έδειξε στην αρχή ανένδοτος, προτίμησε το «άστο και θα δούμε», ζητώντας τη γνώμη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, η οποία παραδοσιακά θεωρεί το κράτος εχθρό (θυμηθείτε το αυτοδιοίκητο κ.λπ.).

Ήταν, λοιπόν, να δώσει τη γνωμοδότησή της η ΕΠΟ χθες, αλλά ενημέρωσε πως θα καθυστερήσει μερικές ημέρες. Μια καθυστέρηση που βέβαια ευνοεί τους πραγματικά ισχυρούς του αντικειμένου, δηλαδή τις ΠΑΕ. Υπάρχει και άλλο θέμα, δικαστικής μορφής αυτό. Η σαφέστατη καθυστέρηση της απόφασης για τον διακοπέντα αγώνα ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού, η οποία, εκτός απροόπτου, μη σας φανεί περίεργο να εκδοθεί μετά τη λήξη του τουρνουά (που λέει ο λόγος). Κάτι ανάλογο έχει υπάρξει, με αποτέλεσμα η επικύρωση της τελικής βαθμολογίας να γίνει λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υ.Γ.: Είναι σχεδόν βέβαιο πως η Σούπερ Λιγκ ζητεί το ρουσφέτι από την κυβέρνηση, ποντάροντας στο ότι βρισκόμαστε σε έτος εκλογικής αναμέτρησης! 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης