Γιώργος Αρκουλής

Την πιθανότητα προστίμου προέβλεψε χθες η στήλη, αλλά δεν περίμενε ποτέ ότι η Πολιτεία θα είναι… τόσο πολύ σκληρή προς τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη! Όπως ανακοινώθηκε αρμοδίως, με κατεπείγουσα (αμέ!)  τροπολογία αποκλείεται να εφαρμοστεί ο υπάρχων κανονισμός –δηλαδή αποβολή των δύο ομάδων από την πρώτη κατηγορία- αλλά, άντε το πολύ να υπάρξει κάποια αφαίρεση βαθμών. Και τι αφαίρεση βαθμών; Προσέξτε την γελοιότητα. Από πέντε έως δέκα βαθμούς, ανέφεραν οι «λαγοί» της πληροφόρησης. Που σημαίνει θα επιβληθεί η χαμηλή, η οποία με τις αλλεπάλληλες εφέσεις κλπ., μπορεί και να αποδειχτεί βαθμός ΕΝΑΣ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άτακτη υποχώρηση του κυβερνητικού μπλοκ που επιμελείται τα του ποδοσφαίρου (και δεν εννοώ την επικεφαλής του υπουργείου κυρία Μενδώνη, ούτε τον «διακοσμητικό» ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά –τι ήθελε και έμπλεξε άραγε;)) μου θύμισε παλιές απαράδεκτες πρακτικές που στοιχειοθετούσαν άκρως προσβλητικές ιστορίες για τους πολιτικούς μας ιεράρχες. Τότε που ο άρχων του Τύπου στην Βόρειο Ελλάδα Δημητράκης Μπούζας (ένας πανέξυπνος Καλαματιανός, βάζελος μέχρι το μεδούλι, που έκανε περιουσία πουλώντας «προστασία» με την εφημερίδα του στον ΠΑΟΚ) παρέα με τον πανέξυπνο ηγέτη του «Δικεφάλου» Γιώργο Παντελάκη, ειδοποιούσαν το «κράτος των Αθηνών» σε περιπτώσεις που το σύστημα ετοιμαζόταν να θίξει  τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ:

«Μη τολμήσετε να μας τιμωρήσετε, διότι όταν θα ανεβείτε στην Εκθεση Θεσσαλονίκης, που πλησιάζει, δεν θα μπορέσουμε να σας προστατέψουμε. Οπότε σταματήστε στην Λάρισα, ή ακυρώστε τις εξορμήσεις σας»

Και φυσικά ουδείς από τους καρεκλοκένταυρους της Πλατείας Συντάγματος τολμούσε να πειράξει τον ΠΑΟΚ. Και ας κυβερνούσε ο πανίσχυρος Καραμαλής Α’, γνωστός για το φοβερό: «Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως αναμένεται πλέον να κυλήσουν τα γεγονότα με αυτή την άθλια ιστορία της πολυμετοχικότητας (ονομαστική ψηφοφορία κλπ.), φοβάμαι πως στην ουσία δικαιωμένη θα βγει η ηγεσία του ΠΑΟΚ. Που, κανονικά, προβλέποντας την κλασική ατιμωρησία στην χώρα, θα έπρεπε να είχε επισημοποιήσει και πιθανούς άλλους δεσμούς με δυνάμεις του πρωταθλήματος. Ηταν καλή η ευκαιρία!

 ΥΓ: Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτή η τωρινή ιστορία του ΠΑΟΚ, δεν αποτελεί αποκλειστικότητά του στο άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα συμφωνήσω. Μόνο που θα καταθέσω την απίστευτη ατάκα του μακαρίτη Φίλιππου Συρίγου, τότε που είχε κληθεί ως μάρτυρας σε  υπόθεση ντόπινγκ στον στίβο: «Ντοπαρισμένος ΕΙΝΑΙ όποιος πιάνεται».

Τόσο απλά!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης